Πώς οι Έλληνες άνεργοι “σφάζονται” για μια θέση σε σούπερ μάρκετ…

Μάχη για μια θέση εργασίας δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, καθώς τα ποσοστά της ανεργίας ανεβαίνουν με ιλιγγιώδη ρυθμο.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η περίπτωση που αναφέρει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», για τη δημοσίευση αγγελίας από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Θήβα.

Για την πλήρωση δύο θέσεων διευθυντών σε καταστήματα, έστειλαν βιογραφικά 1.700 άνθρωποι από την Αθήνα μέχρι και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Μεταξύ όσων διεκδικούν τις θέσεις, βρίσκονται και πτυχιούχοι με MBA, και κάτοχοι διπλωμάτων ξένων γλωσσών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για άλλες θέσεις εργασίας της ίδιας αλυσίδας έχουν αποσταλεί χιλιάδες βιογραφικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανάλογο φαινόμενο υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη όταν άνοιξε πολυκατάστημα προσφέροντας περίπου 100 θέσεις εργασίας. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχαν αποσταλεί 25.000 βιογραφικά!

Σε πολλές περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι έστελναν βιογραφικά, αποκρύπτοντας πολλά στοιχεία σχετικά με την εμπειρία και τις σπουδές τους, ώστε να μην θεωρηθούν υπερβολικά καταρτισμένοι και κριθούν ακατάλληλοι για τη θέση!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *