ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Διευθυντής της Eurobank «εξαφάνισε» τεράστιο χρηματικό ποσό καταθέτη

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Έρευνα-Ρεπορτάζ Βασίλης Γραμμένος

Θύμα απάτης, όπως ισχυρίζεται η ίδια, έχει πέσει η δημοσιογράφος κ. Θ. Χ. από την τράπεζα Eurobank. Συγκεκριμένα, ο πατέρας τής κ. Θ. Χ, ο οποίος απεβίωσε στις 19-2-2011, διατηρούσε λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα, στο κατάστημα της πλ. Κολωνακίου, όπου εκεί είχε καταθέσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.

Στις 27-1-2011, ένα μήνα πριν αποβιώσει, ο εκλιπών είχε μεταβεί στην τράπεζα και με προτροπή του σημερινού διευθυντή, είχε αποφασίσει να κλείσει το συγκεκριμένο πόσο για έξι μήνες, με σκοπό να αποκομίσει το ανάλογο κέρδος από τους τόκους. Στη λήξη του, την 27-7-2011, ο προθεσμιακός λογαριασμός (κεφάλαιο και τόκοι) ήταν συνδεδεμένος και…..
το ποσό θα μεταφερόταν αυτόματα και κατά τη συμφωνία σε λογαριασμό με συνδικαιούχους τα παιδιά του Α. Χ, Θ. Χ και Ι.Χ.

Λίγους μήνες αργότερα, μετά τον θάνατο του πατέρα της, η συνδικαιούχος του λογαριασμού, Θ. Χ και ο αδελφός της, Ι. Χ πήγαν στο κατάστημα της τράπεζας και ζήτησαν να γίνει μεταφορά των χρημάτων σε άλλο κατάστημα, της ίδιας τράπεζας. Έκπληκτοι όμως τότε άκουσαν τον Διευθυντή της Eurobank να τους λέει ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να γίνει και μάλιστα όταν αυτοί ζήτησαν να ακούσουν τον λόγο εκείνος αρνήθηκε, λέγοντάς τους πως δεν μπορεί να τους δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Τα δύο αδέλφια έφυγαν από το κατάστημα και αφού ενημέρωσαν τον δικηγόρο τους, προσέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα του συντάγματος, όπου και κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για υπεξαίρεση.

Αξίζει σ΄ αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι το αδίκημα της υπεξαίρεσης επιβεβαιώθηκε, καθώς οι συνδικαιούχοι ζήτησαν από άλλο κατάστημα να ενημερωθούν για τις κινήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού κι αυτό που διαπίστωσαν, ήταν ότι οι τόκοι είχαν πιστωθεί κανονικά, ωστόσο το κεφάλαιο είχε κάνει «φτερά».

Η τράπεζα από την πλευρά της, θέλοντας να κερδίσει χρόνο – ποιος ξέρει άραγε γιατί…- κοινοποίησε ένα εξώδικο στην κ. Θ. Χ, με το οποίο ισχυρίζεται πως τους θεωρεί συγκληρονόμους και όχι συνδικαιούχους.

Τα δυο αδέλφια ανταπάντησαν μέσω εξωδίκου στους υπεύθυνους της τράπεζας, λέγοντάς τους πως οι ισχυρισμοί τους είναι απαράδεκτοι και αβάσιμοι και πως ως συνδικαιούχοι στο λογαριασμό, δικαιούνται να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση επάνω σ΄ αυτόν.

Μια τόσο σοβαρή υπόθεση βέβαια δε θα μπορούσε να μην πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Γι΄ αυτό και στις 31-08-2011 η πλευρά της κ .Θ. Χ, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, διεκδικώντας από την τράπεζα το ποσό που δικαιούταν.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο, ακούγοντας και τις δυο απόψεις, αποφάσισε τελικώς να εκδώσει την Προσωρινή Διαταγή, με την οποία αναγνώριζε τα παιδιά του εκλιπόντος σαν συνδικαιούχους και μ’ αυτήν την απόφαση υποχρέωνε την τράπεζα να προχωρήσει στην καταβολή των χρημάτων στους Θ. Χ και Ι.Χ.

Και ενώ όλοι περίμεναν ότι το θέμα θα τελείωνε εκεί, οι υπεύθυνοι της τράπεζας, παραβιάζοντας, σύμφωνα με την πλευρά Θ.Χ., την απόφαση του δικαστηρίου, αρνήθηκαν και πάλι να καταβάλουν το χρηματικό ποσό στους συνδικαιούχους. Μάλιστα, έκλεισαν τα χρήματα επ΄ονόματί της, σε κατάστημα που οι ίδιοι επέλεξαν, προκαλώντας με αυτήν την κίνησή τους την αντίδραση των συγγενών.

Την επομένη, η κ. Θ. Χ, μέσω του δικηγόρου της κ. Νικολάου Μπούρα, κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά του Διευθυντή, αλλά και των δικηγόρων της τράπεζας για παραβίαση της απόφασης.

Για την πολύ περίεργη αυτή υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έχει και το ρόλο του επόπτη -ελεγκτή- και η οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το “vimaonline», έχει αρχίσει να διερευνά σε βάθος τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταγγελίες σε βάρος της τράπεζας Eurobank.

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ αναζητήσαμε τους υπεύθυνους της τράπεζας για να μας δώσουν και τη δικιά τους εξήγηση για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα το οποίο προκύπτει σε μια περίοδος διεργασιών για τη συγχώνευση της με την Alhabank.

Επικοινωνήσαμε αρχικά με τον διευθυντή του καταστήματος, ο οποίος απέφυγε να σχολιάσει το θέμα λέγοντάς μας, πως εκτελεί εντολές και μας παρέπεμψε στο νομικό τμήμα της τράπεζας. Την επόμενη μέρα δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από μια κυρία, η οποία μας εξήγησε ότι είναι από το γραφείο τύπου της τράπεζας και ούτε λίγο ούτε πολύ, μας άφησε να εννοηθεί ότι, όποια διαφορά υπάρχει μεταξύ του καταστήματος και των καταθετών, θα λυθούν στα δικαστήρια.

www.vimaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.