Σε ύφεση επισήμως η Ιρλανδία

Σε τεχνική ύφεση βρίσκεται από το τέταρτο τρίμηνο του 2011 η οικονομία της Ιρλανδίας σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Η Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία του Δουβλίνου σημειώνει στην έκθεσή της ότι ο ρυθμός ανάπτυξης βρέθηκε σε αρνητικό επίπεδο και το τέταρτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.Το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,2% το τελευταίο τρίμηνο μετά την υποχώρηση κατά 1,1% το τρίτο τρίμηνο. Ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν έχει ήδη προαναγγείλει την αναθεώρηση προς τα κάτω του στόχου ανάπτυξης για τη φετινή χρονιά ενώ πολλοί είναι οι οικονομικοί αναλυτές που εκτιμούν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης δεν θα υπερβεί το οριακό ποσοστό του 0,5% το 2012.

Οι αναλύσεις χρηματοπιστωτικών εταιρειών όπως η βρετανική Capital Economics σημειώνουν ότι οι φετινοί στόχοι για θετικό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας είναι πολύ φιλόδοξοι καθώς δεν λαμβάνουν υπόψη τη συνολική καθίζηση των χωρών της ευρωζώνης και το δεδομένο ότι η ιρλανδική οικονομία επηρεάζεται λόγω του εξαγωγικού της χαρακτήρα (κυρίως στις υπηρεσίες) από τις διακυμάνσεις του εξωτερικού οικονομικού περιβάλλοντος.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Σε ύφεση επισήμως η Ιρλανδία”

  1. Μετά την Ελλάδα, ακολουθεί Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία (ήδη βρίσκεται στο στάδιο να μην έχει χρήματα για τη λειτουργία του κράτους) και στη γωνιά κορνάρει η Ισπανία.

    Του Κουτρούλη ο γάμος θα γίνει.

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *