Σοκ στους Έλληνες Τραπεζίτες από τις δηλώσεις των Γάλλων Σοσιαλιστών για κρατικοποίηση των Τραπεζών που διασώζονται με χρήματα των φορολογουμένων…

Οι «σοσιαλιστικές ιδέες» του Παπανδρέου για τις Τράπεζες και τον έλεγχό τους από το κράτος, φαίνεται ότι έχουν μπολιάσει και τους Γάλλους συντρόφους.

Το Γαλλικό κράτος ενδέχεται να αποκτά μετοχικό κεφάλαιο στις τράπεζες που ‘διασώζονται’ με χρήματα των  φορολογουμένων εάν οι Σοσιαλιστές ανακτήσουν την εξουσία τους επόμενους μήνες, δήλωσε χθες η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, σημαντικό στέλεχος του κόμματος.

Η Ρουαγιάλ, πρώην υποψήφια για την προεδρία, θεωρείται πιθανό να αναλάβει κάποιο κυβερνητικό θώκο εάν, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ κερδίσει τον σημερινό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στις εκλογές του Απριλίου και του Μαΐου.

«Όποτε καλούμαστε να διασώζουμε τις τράπεζες, θα αποκτούμε μέρος του μετοχικού κεφαλαίου και θα απαιτούμε να υιοθετούν συμπεριφορές τις οποίες δεν θα τους έπρεπε να επιτραπεί να σταματήσουν», είπε η Ρουαγιάλ στο
ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Αυτό σημαίνει να δανείζουν στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις», πρόσθεσε.

Η Ρουαγιάλ ήταν σύντροφος του Ολάντ –με τον οποίο έχουν τέσσερα παιδιά– από την δεκαετία του 1970 ως το 2007.

Αντίθετα με την κυβέρνηση της Βρετανίας, η οποία είχε αποκτήσει το 83% της Royal Bank of Scotland και το 40% της ανταγωνίστριάς της Lloyds στην διάρκεια της κρίσης του 2008, η κυβέρνηση Σαρκοζί διέθεσε 360 δισ. ευρώ για την
ανακεφαλαιοποίηση και αναχρηματοδότηση των γαλλικών τραπεζών χωρίς να αποκτήσει καμιά κοινή μετοχή τους.
Ο Ολάντ σχεδιάζει να διαχωρίσει την λιανική τραπεζική από τις διευθύνσεις επενδύσεων των τραπεζών εάν εκλεγεί, μια κίνηση η οποία αντανακλά τις προτάσεις που εξετάζονται σήμερα στη Βρετανία.

«Πρέπει να αναγκάσουμε τις τράπεζες να υπακούσουν, εκεί που σήμερα είναι εκείνες οι οποίες δίνουν τις διαταγές», είπε η Ρουαγιάλ. «Θα φέρουμε μια αληθινά δημοκρατική επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας αυτών των θεσμών και επιχειρήσεων», υποστήριξε.

Δηλώσεις σαν κι αυτή είναι λογικό να ανάβουν φωτιές και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα για αυτονόητους λόγους. Ο κ. Λάτσης για παράδειγμα του οποίου η Τράπεζα έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα από τα πακέτα στήριξης προς τις τράπεζες (λέγεται ότι το συνολικό ποσό που διέθεσε το ελληνικό κράτος προς τις τράπεζες ξεπερνά τα 120 δις ευρώ) και οι υπόλοιποι Έλληνες Τραπεζίτες δεν μπορούν να αισθάνονται ευτυχείς μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Γύρευε να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και να βρεθούν στον έλεγχο του Αντώνη Κομανέτση, του Βαγγέλη Βενιζέλου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Δεν θα μείνει όρθια ούτε τραπεζική θυρίδα!..

kourdistoportocali.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *