Σοκ στους Έλληνες Τραπεζίτες από τις δηλώσεις των Γάλλων Σοσιαλιστών για κρατικοποίηση των Τραπεζών που διασώζονται με χρήματα των φορολογουμένων…

Οι «σοσιαλιστικές ιδέες» του Παπανδρέου για τις Τράπεζες και τον έλεγχό τους από το κράτος, φαίνεται ότι έχουν μπολιάσει και τους Γάλλους συντρόφους.

Το Γαλλικό κράτος ενδέχεται να αποκτά μετοχικό κεφάλαιο στις τράπεζες που ‘διασώζονται’ με χρήματα των  φορολογουμένων εάν οι Σοσιαλιστές ανακτήσουν την εξουσία τους επόμενους μήνες, δήλωσε χθες η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, σημαντικό στέλεχος του κόμματος.

Η Ρουαγιάλ, πρώην υποψήφια για την προεδρία, θεωρείται πιθανό να αναλάβει κάποιο κυβερνητικό θώκο εάν, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ κερδίσει τον σημερινό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στις εκλογές του Απριλίου και του Μαΐου.

«Όποτε καλούμαστε να διασώζουμε τις τράπεζες, θα αποκτούμε μέρος του μετοχικού κεφαλαίου και θα απαιτούμε να υιοθετούν συμπεριφορές τις οποίες δεν θα τους έπρεπε να επιτραπεί να σταματήσουν», είπε η Ρουαγιάλ στο
ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Αυτό σημαίνει να δανείζουν στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις», πρόσθεσε.

Η Ρουαγιάλ ήταν σύντροφος του Ολάντ –με τον οποίο έχουν τέσσερα παιδιά– από την δεκαετία του 1970 ως το 2007.

Αντίθετα με την κυβέρνηση της Βρετανίας, η οποία είχε αποκτήσει το 83% της Royal Bank of Scotland και το 40% της ανταγωνίστριάς της Lloyds στην διάρκεια της κρίσης του 2008, η κυβέρνηση Σαρκοζί διέθεσε 360 δισ. ευρώ για την
ανακεφαλαιοποίηση και αναχρηματοδότηση των γαλλικών τραπεζών χωρίς να αποκτήσει καμιά κοινή μετοχή τους.
Ο Ολάντ σχεδιάζει να διαχωρίσει την λιανική τραπεζική από τις διευθύνσεις επενδύσεων των τραπεζών εάν εκλεγεί, μια κίνηση η οποία αντανακλά τις προτάσεις που εξετάζονται σήμερα στη Βρετανία.

«Πρέπει να αναγκάσουμε τις τράπεζες να υπακούσουν, εκεί που σήμερα είναι εκείνες οι οποίες δίνουν τις διαταγές», είπε η Ρουαγιάλ. «Θα φέρουμε μια αληθινά δημοκρατική επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας αυτών των θεσμών και επιχειρήσεων», υποστήριξε.

Δηλώσεις σαν κι αυτή είναι λογικό να ανάβουν φωτιές και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα για αυτονόητους λόγους. Ο κ. Λάτσης για παράδειγμα του οποίου η Τράπεζα έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα από τα πακέτα στήριξης προς τις τράπεζες (λέγεται ότι το συνολικό ποσό που διέθεσε το ελληνικό κράτος προς τις τράπεζες ξεπερνά τα 120 δις ευρώ) και οι υπόλοιποι Έλληνες Τραπεζίτες δεν μπορούν να αισθάνονται ευτυχείς μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Γύρευε να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και να βρεθούν στον έλεγχο του Αντώνη Κομανέτση, του Βαγγέλη Βενιζέλου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Δεν θα μείνει όρθια ούτε τραπεζική θυρίδα!..

kourdistoportocali.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.