Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

«Σταματήστε τώρα τον πανικό. Αδειάζουν τα ταμεία μας !»

Έντονη είναι η ανησυχία στα επιτελεία των μεγάλων ελληνικών τραπεζών από το κλίμα πανικού των πελατών τους, που καταγράφηκε – και εξακολουθεί σε μικρότερο βαθμό – τις τελευταίες μέρες.

Από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης άρχισαν μαζικές αναλήψεις από τα ΑΤΜ, αλλά και από τα γκισέ τον τραπεζών το πρωί της επομένης, από καταθέτες, οι οποίοι λειτουργούσαν με μηδενική ψυχραιμία, σπεύδοντας να αποσύρουν όσο το δυνατόν περισσότερα ευρώ.

Το φαινόμενο εντάθηκε ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, όσο δηλαδή πλησίαζε η κρίσιμη ψηφοφορία και αυξανόταν η αβεβαιότητα. Όμως, και μετά από αυτό, μετά δηλαδή την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, το κλίμα δεν αποκαταστάθηκε.

«Η εικόνα αναξιοπιστίας της χώρας μας έχει περάσει και στο μέσο Έλληνα», σχολιάζει στο 24h.gr τραπεζικό στέλεχος, βλέποντας πως και τη Δευτέρα, αλλά ακόμη και χθες – σε μικρότερο, όμως, βαθμό – ο πανικός παρέμενε ο σύμβουλος των μικροκαταθετών.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι συνεχείς και αλλεπάλληλες δηλώσεις «ειδικών και μη» περί εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και περί χρεοκοπίας έχουν οδηγήσει την ψυχολογία των καταναλωτών σε τόσο χαμηλό επίπεδο, που – ακόμη και όταν λαμβάνονται αποφάσεις όπως αυτή της Κυριακής – ουδείς πείθεται ότι το πρόβλημα οδεύει προς τη λύση του.

Για το σκοπό αυτό, οι τραπεζίτες ζητούν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα και να μην πλανάται ο φόβος της χρεοκοπίας πάνω από την αγορά.

Ακόμη, όμως, και αν συμβεί αυτό, άλλα στελέχη εκφράζουν το φόβο ότι οι εκροές καταθέσεων δεν θα σταματήσουν. «Οι αυξημένοι φόροι, κυρίως στα ακίνητα, αναγκάζουν πολλούς ιδιοκτήτες να καίνε το λίπος τους για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να μην αναγκαστούν να πουλήσουν τις περιουσίες τους», σχολιάζουν και προσθέτουν με αγωνία ότι «με δεδομένο πως οι φόροι θα συνεχίσουν να αυξάνονται, οι καταθέσεις θα κάνουν φτερά».

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούν τις επόμενες μέρες – με την τηλεδιάσκεψη σήμερα και το Eurogroup πιθανότατα τη Δευτέρα – ως τις πλέον καθοριστικές για την αποκατάσταση της ψυχολογίας των καταναλωτών.

Νεκτάριος Β. Νώτης

24h NewsRoom

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

14 Σχόλια «Σταματήστε τώρα τον πανικό. Αδειάζουν τα ταμεία μας !»

 • begar

  Και οι αναλήψεις θα συνεχιστούν!!!!!

 • savana

  Εγω το βλεπω θετικα.  Ειναι επιτελους μια ενδειξη οτι μπορουμε να λειτουργησουμε ομαδικα.

  Μπορει να μην υπαρχει ομαδικοτητα στην αντιδραση, ή στην διαμαρτυρια, ή στο μπουκοταζ, ή στο γιαουρτωμα, ή … ή …
  υπαρχει ομως στο πως θα σωσουμε το τομαρι μας.  Βουρ στις ομαδικες αναλυψεις.  Ο σωζων εαυτον σωθητω!
  Μπραβο, γενναιε, αγωνιστη, γελοιε ελληνικε λαε! 

  Μας σιχαθηκα πια! 

 • Άρης

  Μη τα σηκώνετε όλα ρε παιδιά ! Έλεος !
  Αφήστε και κανένα αρχ…..ι στο λογαριασμό .
  Αν τοκιστούν αυτά δε, θα αυγατίσουν .
  Όταν γίνουν πολλά , μην τα κάνετε ανάληψη .
  Αφήστε τα μέσα και κάντετά τους  δώρο στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 • rogue

  Εγώ τώρα τι να πω; Το σίγουρο είναι πως μετά από κάθε τηλεδιάσκεψη και Εurogroup αποκαθίσταται η ψυχολογία μου ως καταναλώτρια και εξορμώ στα πολυκαταστήματα και στα notos και ξεθεώνομαι στα ψώνια.

  • Άρης

   Τι εννοείς τι να πείς !
   Κανένα γαλλικό να πείς , αυτό να πείς  !
   Ακούς εκεί τι να πεί !
   Να μην ξεχνάμε τη “γαλλική γυμναστική” κατά το “επαναστατική γυμναστική” .
   Άντε μην τα πάρω τώρα ….άντε ….!

   (Εντάξει σε τσάντισα 😉

    

   • rogue

    Ok. Θα αλλάξω το “ξεθεώνομαι” με το “ξεκωλώνομαι”. Επίσης σήμερα Τετάρτη 15/2/2011 και ώρα 14:40 δηλώνω ότι δεν πετάει ο γάϊδαρος. Στις 14:42 δεν ξέρω.

 • veigan

  Εγώ θα πρότεινα να συκώσουμε όλες τις καταθέσεις, και όλους τους υπαλλήλους από τις καρέκλες τους (αν και πιστέυω ότι αρκετούς θα έπρεπε να τους αφήσουν) από όλες τις τράπεζες και να τις κάψουμε όλες. Να μη μείνει ούτε δείγμα τράπεζας. Οσοι υπάλληλοι βγούν ζωντανοί να πάνε στα χωράφια για δουλειά. Μην βιαστεί να πει κάποιος τι φτάινε οι υπάλληλοι….φταίαιαιαινεε!!! φταίαιαιαινεε!!!!

  • begar

   Όχι όχι όχι!

   Εδώ μέσα είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες προτάσεις και σκέψεις.

   Αν συμφωνούσαμε με τέτοιες σκέψεις, θα νομιμοποιούσαμε την αντίστοιχη σκέψη, δηλ. να στέλνουν οι τράπεζες μαφιόζους να μας δέρνουν, όταν καθυστερούμε τις πληρωμές.

    

 • veigan

  Απο το στόμα σου και στων τραπεζών το αυτί. Ας κωπιάσουν έχουμε γλαρόσουπα, Οπλα, και βόθρο 4χ4χ4. Εμένα μόλις τεειώσει η προστασία της πρώτης κατοικίας θα μου πάρουν το σπίτι και μένουμε έξω 5 άτομα. Οπως καταλαβαίνετε τα έχω δει όλα. Είμαι πανέτοιμος.

  • begar

   Διαφωνώ με όπλα και παρόμοια πράγματα.

   • Άρης

    Αυτό ειναι αλήθεια. Ποτέ, αν ήταν στο χέρι μου δεν θα εκτελούσα . Και καμμιά φορά που λέμε , για Γουδιά και τέτοια , περισσότερο για να δείξουμε την οργή μας το λέμε. Όπως φαντάζομαι κάνεις και εσύ τώρα veigan .
    Έχουμε κάνει πολλοί κάποιες αστείες προτάσεις του τύπου να τους κάνουμε πόρνες σε δημόσια spa , και να προσφέρουν δωρεάν “υπηρεσιές” στα μπάνια του λαού (Γειά σου ρε Παπούλια χουβαρντά μου !) …. αλλά ναι σίγουρα καθώς λέει και ο Μπέγκ , έτσι νομιμοποιούμε τις “πρακτικές” τους , να το πω κομψά.  
      

 • veigan

  Σίγουρα δεν μπορουμε να συμφωνούμε όλοι με όλα η να υιοθετούμε όλοι, όλα. Πίστεψέ με όμως πολλοί μα πολλοί συμφωνούν και……

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>