Σταματούν και οι εφημερίες!

Χωρίς εφημερίες κινδυνεύουν να μείνουν τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας καθώς οι γιατροί σκοπεύουν να εφημερεύουν μόνο για όσες ημέρες θα πληρώνονται!

Το κούρεμα του κονδυλίου των εφημεριών κατά 50%, φέρνει νέα αναστάτωση στα δημόσια νοσοκομεία. Και το κούρεμα δεν αφορά μόνο στις εφημερίες που θα γίνουν από δω και πέρα αλλά και αυτές που έγιναν.

Δηλαδή οι γιατροί εργάσθηκαν και τώρα κινδυνεύουν να μην πληρωθούν. Πρόκειται για μια …έμπνευση της τελευταίας στιγμής του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα όπως όπως. Και βέβαια οι γιατροί στα περισσότερα νοσοκομεία σκοπεύουν να εφημερεύουν μόνο για όσο θα φθάνει το κονδύλι που έχει προβλεφθεί.

Τα κακά μαντάτα ξεκινούν ήδη από τον Μάιο οπότε και οι γιατροί θα βγάλουν προγράμματα βασισμένα στα υπάρχοντα χρήματα. Συνεπώς οι ασθενείς θα βρίσκουν γιατρό με τα …κιάλια τα βράδια στο ΕΣΥ.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε δεχθεί αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, αυτή τη φορά όμως απειλείται η πληρωμή δεδουλευμένων υπερωριών στο διάστημα τεσσάρων μηνών.

Πολύ περισσότερο όμως, διακυβεύεται η ασφαλής και πλήρης εφημερία των Νοσοκομείων. Τα προγράμματα εφημέρευσης καταρτίζονται με επιστημονικά κριτήρια βάσει των αναγκών υγείας από το επιστημονικό συμβούλιο και τους διευθυντές των τμημάτων . Οι εφημερίες κατά παραγγελία του εκάστοτε μειωμένου κονδυλίου είναι μια επικίνδυνη τακτική και στερείται κάθε ιατρικής δεοντολογίας και λογικής».

Και φυσικά δε σκοπεύουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται. Τι πιο φυσιολογικό.

Γι αυτό και αποφάσισαν μετά από γενική συνέλευση: «Αποφασίζουμε την κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων (ξεκινώντας από το Μάιο) για όσες ημέρες του μήνα επαρκεί το κονδύλι της εφημεριακής αποζημίωσης. Από εκεί και πέρα αφορά στη Διοίκηση και το Υπουργείο να δώσει λύση και να αναλάβει την ευθύνη της λύσης αυτής».

www.iatropedia.gr

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.