Στα αζήτητα η φοροκάρτα

Σε φιάσκο εξελίσσεται η πολυδιαφημισμένη φοροκάρτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr μέχρι τώρα την έχουν προμηθευτεί και ενεργοποιήσει μόλις τρείς στους χίλιους φορολογούμενους.

Ο αριθμός είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με τις προσδοκίες των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι θεωρούσαν ότι οι φορολογούμενοι θα έσπευδαν να τη βάλουν στο πορτοφόλι τους για να γλιτώσουν από το βραχνά της συγκέντρωσης των αποδείξεων σε φυσική μορφή. 

Ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων ανέρχονται σε περίπου 7.500.00 και αυτοί που προμηθεύτηκαν και ενεργοποίησαν τη φοροκάρτα ανέρχονται σε περίπου 20.000.

Η φοροκάρτα ξεκίνησε να διατίθεται την περασμένη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και οι περισσότερες έχουν παραμείνει στα αζήτητα των τραπεζικών καταστημάτων. 

Οι λόγοι για τους οποίους είναι περιορισμένο το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για τη φοροκάρτα είναι, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, πολλοί. 

Πρώτον, έχει ακυρωθεί το κίνητρο συλλογής των αποδείξεων με τη μορφή της επιστροφής φόρου. Δεύτερον, πολλοί φορολογούμενοι εμφανίζονται αρνητικοί στη λεπτομερή καταγραφή των δαπανών τους από την εφορία. Τρίτον πολλοί φορολογούμενοι θεωρούν ότι σύντομα η φορκάρτα θα καταστεί άνευ αντικειμένου αφού η εφορία θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά για τις δαπάνες των φορολογούμενων μέσω της χρήσης των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών και πέμπτον θεωρούν ότι η φοροκάρτα οδηγεί σε άσκοπη απώλεια χρόνου κατά την χρήση της. 

Να σημειωθεί ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει να περιμένει προκειμένου να περαστεί η δαπάνη του με τη χρήση της κάρτας στην ειδική συσκευή POS (Point of Sale) που χρησιμοποιούνται για τις πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. 

Το καλό νέο για το δημόσιο από τη φοροκάρτα είναι ότι η διάθεσή της δεν κόστισε στον κρατικό προϋπολογισμό. Η εκτύπωση και η διάθεση των φοροκαρτών έγινε με δαπάνες των τραπεζών. Για την απόκτηση της φοροκάρτας οι φορολογούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα. Εκεί θα πάρουν τη φοροκάρτα χωρίς καμιά διατύπωση. Η φοροκάρτα είναι ανώνυμη και φέρει απλώς έναν ειδικό αριθμό. Στη συνέχεια θα πρέπει να την ενεργοποιήσουν στον δικτυακό τόπο του υπουργείου Οικονομικών http://link.minfin.gr/karta ή στέλνωντας sms στον αριθμό 54053 (ΑΦΜ κενό Κωδικός που αναγράφεται στην κάρτα). Σε κάθε ΑΦΜ μπορούν να συνδεθούν έως και 3 κάρτες προκειμένου να χρησιμοποιούνται από τα μέλη της ίδιας οικογένειας. Οι συναλλαγές των φορολογούμενων καταχωρούνται σε ειδική μερίδα που δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με την ενεργοποίηση της φοροκάρτας.

Πηγή:www.capital.gr

www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Στα αζήτητα η φοροκάρτα

 • 13/10/2011, 20:15
  Permalink

  Η κυβέρνηση ή αποτελείτε από ερασιτέχνες ή από άσχετους ή και τα δύο μαζί!
  Η Χώρα μας είναι τουριστικός προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες θα στείλουν τους τουρίστες να εφοδιαστούν φοροκάρτα για να πληρώσουν του νεράκι τους…. Δεν θέλουν να πιάσουν τη φοροδιαφυγή γιατί θέλουν να κλέβουν το αίμα και τον ιδρώτα όλων μας, δεν έχουμε καμία αξία σαν υπάρξεις μόνο αν γίνουμε δωρητές οργάνων και οικονομήσουν κάποιες χιλιάδες ευρώ τα ταμεία από τα όργανα μας θα έχουμε αξία…

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.