“Στα σκουπίδια” 7 δισ. ευρώ για αχρησιμοποίητα συστήματα πληροφορικής

Δισ. ευρώ πεταμένα για αχρησιμοποίητα συστήματα πληροφορικής.

Επτά δισ ευρω δαπανήθηκαν από το 1996 έως σήμερα για συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο δημόσιο, εκ των οποίων τα περισσότερα είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, είτε είναι πλέον ξεπερασμένα σύμφωνα με τον υφυπουργό ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, η Ελλάδα έχει ξοδέψει από το 1996 περίπου 7 δισ. ευρώ σε έργα και δράσεις πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, αλλά σήμερα κατατάσσεται τελευταία ή προτελευταία χώρα της Ε.Ε. των “27” στους περισσότερους δείκτες που έχει θέσει η Κομισιόν στο πλαίσιο της στρατηγικής “Ψηφιακό Θεματολόγιο (Digital Agenta) 2020”.

“Έχουμε ξοδέψει 7-8 δισ. ευρώ στον χώρο αυτό και το αποτέλεσμα είναι όχι να πλησιάζουμε τον μέσο όρο της Ευρώπης (αλλά) να είμαστε η τελευταία ή η προτελευταία χώρα ανά περίπτωση στην Ευρώπη και όχι μόνο”, είπε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Π. Τζωρτζάκης, ενώ πρόσθεσε ότι οι επιδόσεις της χώρας “χαλάνε” αυτόν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αφού συνυπολογίζονται στη διαμόρφωσή του.

“Χρησιμοποιούσαμε πάντα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, παίρναμε εξοπλισμούς, μηχανήματα και πολλές φορές δυστυχώς μένανε στο ράφι ή οι αρμόδιοι υπάλληλοι επειδή δεν τους βόλευε δεν τα χρησιμοποιούσαν”, τόνισε.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση του “Ψηφιακού Θεματολογίου” από την Κομισιόν, η χώρα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε 55 επιμέρους δείκτες χρήσης και αξιοποίησης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), ενώ μόνον σε 12 δείκτες πλησιάζουμε τον μέσο όρο της Ευρώπης. Ο μόνος δε από τους 67 δείκτες που αξιολογεί το «Ψηφιακό Θεματολόγιο» και ο οποίος βρίσκεται σε καλή θέση σε σύγκριση με τις άλλες χώρες, είναι η κάλυψη ευρυζωνικών συνδέσεων που παρέχεται στο σύνολο του πληθυσμού. Αλλά ακόμη και αυτό είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και όχι της πολιτείας.

Μάλιστα, όπως σημείωσε τη Τρίτη ο κ. Τζωρτζάκης “χωρίς πληροφορική, για να μπορέσουμε να κάνουμε διασταύρωση των στοιχείων… είναι αδύνατον να πιάσουμε ποτέ τη φοροδιαφυγή”.
..”Δεν χρειάζεται να κάνουμε αεροφωτογραφίες για να βρούμε τις πισίνες, αν δούμε ότι η κατανάλωση του νερού είναι τεράστια”, ανέφερε.

Σε δημόσια διαβούλευση η Εθνική Στρατηγική για τις ΤΠΕ και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Η Εθνική Στρατηγική για τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, τίθεται από σήμερα σε διαβούλευση, επιχειρώντας να μπει ένα τέλος στην κατασπατάληση τνω πόρων από τα ΚΠΣ.
Η διαβούλευση του κειμένου γίνεται στο opengov.gr και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012.

newsit.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.