«Στη Βουλή η τραπεζοκρατία νομοθετούσε και έξω η αστυνομοκρατία τρομοκρατούσε»

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες στο Σύνταγμα.

«Mέρα ντροπής για τη δημοκρατία και την κοινοβουλευτική λειτουργία», χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα οΑλ. Τσίπρας, γιατί «μέσα στη Βουλή η τραπεζοκρατία νομοθετούσε και έξω από τη Βουλή η αστυνομοκρατία τρομοκρατούσε».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον σύλλογο εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την ΟΤΟΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με εντολή του πρωθυπουργού χθες αποσύρθηκε τροπολογία, η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα και από τους 300 βουλευτές και αφορούσε 180 τραπεζικούς υπαλλήλους και τη δυνατότητα να μπορούν να συνεχίζουν να εργάζονται, «παρά το γεγονός ότι ο κ. Προβόπουλος αποφάσισε να διαλύσει τις συνεταιριστικές τράπεζες στις οποίες εργάζονται».

Αιφνιδίως, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, και «με εντολή των τραπεζών, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή απόσυρσης αυτής της τροπολογίας. Και την ίδια στιγμή έξω από τη Βουλή αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ τρομοκρατούσαν τους πολίτες με αυτό το βάναυσο χτύπημα, πισώπλατο χτύπημα, δολοφονικό χτύπημα, στον Πρόεδρο της Ένωσης των Φωτορεπόρτερ, Μάριο Λώλο, σε έναν εργαζόμενο που έκανε απλώς τη δουλειά του. Και σήμερα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο χειρουργείο».

«Η εκτροπή από τη δημοκρατική λειτουργία είναι προφανής. Η αγωνία τους να κρατήσουν με νύχια και με δόντια το ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα ακόμα πιο προφανής. Το ποιος δίνει εντολές σαφέστατο πια. Η τραπεζοκρατία που μας κυβερνά», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Η εκλογική αναμέτρηση προσφέρει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανατρέψει αυτές τις επιλογές και να δώσει προοπτική και ελπίδα στον ελληνικό λαό»

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος δήλωσε, από την πλευρά του, ότι είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε με τους 180 εργαζόμενους των συνεταιριστικών τραπεζών και πρόσθεσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδας και η κυβέρνηση επιδιώκουν να αποκαθηλώσουν συνολικότερα τις συνεταιριστικές τράπεζες, γεγονός που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις και στην απασχόληση, αλλά και συνολικότερα στη λειτουργία του πιστωτικού συστήματος στην περιφέρεια.

24h NewsRoom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *