Στον αέρα η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup

Προς αναβολή φαίνεται πως οδεύει η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του Eurogroup καθώς η ευρωζώνη εμφανίζεται να ζητεί ακόμα περισσότερες δεσμεύσεις από την Ελλάδα. Το ζήτημα της χώρας μας αναμένεται να μεταφερθεί στη συνεδρίαση του τακτικού Eurogroup τη Δευτέρα, εξέλιξη που πάει πίσω και τη δανειακή και το PSI.
Οι δανειστές ζητούν εκτός από τις οικονομικές και πολιτικές δεσμεύσεις. Ζητούν έγγραφες διαβεβαιώσεις από τους κ. Σαμαρά και Παπανδρέου με την ΝΔ να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Όπως σημειώνει ανώτατο στέλεχος της ΝΔ «η ΝΔ μάτωσε για να περάσει το νέο μνημόνιο, δεσμευτήκαμε με πράξεις κι όχι με λόγια. Η στάση των Ευρωπαίων είναι πλέον προκλητική». Και δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δανειστές είναι έτοιμοι να βάλουν θέμα μη εκλογών ή τουλάχιστον εκλογών σε απώτερο χρόνο κάτι που όχι μόνο είναι ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας αλλά και ευθεία κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών στην ευρωζώνη. Από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ανησυχία μήπως οι εταίροι θέσουν και θέμα αποδυνάμωσης των δύο μεγάλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική αφού είναι φανερό ότι η ευρωζώνη δεν ξέρει τι θέλει και τι ζητά. Είναι προφανώς σε μεγαλύτερη σύγχυση κι από αυτό το ελληνικό πολιτικό σύστημα…

Χαρακτηριστικές πάντως των απαιτήσεων και του κλίματος είναι οι δηλώσεις Σόιμπλε ο οποίος δήλωσε ότι η Ευρώπη κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει τα πάντα για προχωρήσει η Ελλάδα: «Στέλνουμε βοήθεια και ειδικούς για να βοηθήσουμε στις μεταρρυθμίσεις, αλλά θα πρέπει να το θέλει και η ίδια», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν κάποιοι που εκλαμβάνουν τη βοήθεια ως κηδεμονία, αλλά εμείς ό,τι κάνουμε, το κάνουμε μόνο για να βοηθήσουμε».

Σε ερώτηση σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στο παράδειγμα της Ιταλίας. Όπως είπε, οι Ιταλοί αποφάσισαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να βάλουν γύρω από τον Μάριο Μόντι μια ομάδα ειδικών. «Η Ιταλία έχει ήδη σημειώσει πρόοδο. Η Ελλάδα πρέπει αυτό να το σκεφτεί πολύ καλά».


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.