Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
Minilink

Συμμάζεμα στο κράτος – πάταξη φοροδιαφυγής εισηγείται το ΔΝΤ

Στη δημοσιότητα έδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το βράδυ της Παρασκευής την έκθεσή του για τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων, το Ταμείο αναγνωρίζει ότι η επιβολή νέων φόρων θα έθετε, ξανά, προσκόμμματα στην ανάκαμψη, προβάλλοντας ως προτεραιότητες την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος, τις ιδιωτικοποιήσεις, το κλείσιμο ζημιογόνων δημόσιων εταιριών και τις περικοπές στο δημόσιο. Αναφορά γίνεται και στις «σύνθετες, κοινωνικές παροχές», προτείνοντας πλήρη επανεξέτασή τους.

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του Ταμείου, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο νέο δανειακό πρόγραμμα με 28 δισεκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο του «διευρυμένου μηχανισμού διευκόλυνσης» (EFF), με στόχο την στήριξη του «φιλόδοξου οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας τα επόμενα τέσσερα χρόνια». Όπως σημειώθηκε, το ΔΝΤ αποδεσμεύει άμεσα προς την ελληνική κυβέρνηση την πρώτη δόση ύψους 1,65 δισεκατομμυρίων ευρώ, που, σύμφωνα με κύκλους του Ταμείου, αυτό θα γίνει στις αρχές της επομένης εβδομάδας.

Στην έκθεσή του, το ΔΝΤ προειδοποιεί για την ανάγκη «αυστηρής τήρησης» της δανειακής σύμβασης, τονίζοντας ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει «άτακτη έξοδο» από την Ευρωζώνη χωρίς χρηματοοικονομική στήριξη από την Ευρώπη, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε μεγάλο κόστος, ειδικά αν επιχειρούνταν χωρίς εξωτερική υποστήριξη.

Την ίδια στιγμή, δεν παραλείπεται να επισημανθεί η αφοσίωση της Ελλάδας και της ΕΕ στην προσπάθεια να γίνει η δημοσιονομική προσαρμογή εντός του ευρώ. Επίσης, προβάλλεται και το ενδεχόμενο να υπάρξει και συμμετοχή του Δημόσιου τομέα στο PSI στην περίπτωση που το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και επαληθευτούν φόβοι για αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Το Ταμείο προβλέπει ότι η επάνοδος στις αγορές με λογικά επιτόκια θα γίνει «σταδιακά», ενώ διατυπώνεται η άποψη ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα ανέλθουν στα 164,5 δισ. ευρώ στην περίοδο 2012-2014 και επιπρόσθετα 8-21 δισ. ευρώ για το 2015 και το α’ τρίμηνο του 2016, ανάλογα φυσικά της προόδου που θα έχει σημειωθεί στην αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η «βαθιά ύφεση» θα συνεχιστεί και το 2012, επισημαίνοντας ότι «θα υπάρξει μια σταθεροποίηση» το 2013 και «ήπια κυκλική ανάκαμψη» την περίοδο 2014 – 2017. Επίσης, σημειώνεται ότι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και η υψηλή ανεργία θα προκαλέσουν σημαντικές πιέσεις στους μισθούς, καθώς και πτώση στις τιμές.

Το ΔΝΤ προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ, το οποίο αναμένεται να υποχωρήσει στο 4% έως το 2020.

Ακολούθως, παραθέτει στοιχεία για τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές, επαναλαμβάνοντας ότι τυχόν καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και σε αύξηση του δημόσιου χρέους.

Μεταξύ άλλων, στην έκθεση του ΔΝΤ καταγράφονται και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν με την εξοικονόμηση 14 δισ. ευρώ (περίπου 7% του ΑΕΠ), ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2013 και 2014. Και το ποσό αυτό, επισημαίνεται, πρέπει να εξευρεθεί από μέτρα και αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Για τις περικοπές στο δημόσιο και τη μείωση των μισθών, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η μείωση του εργατικού κόστους κατά 9,5% βελτίωσε μεν την ανταγωνιστικότητα, αλλά παραμένει κενό 15-20% που πρέπει να κλείσει, σημειώνεται χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι χρειάζεται προσαρμογή της τάξης του 7% του ΑΕΠ και ότι χωρίς την εφαρμογή αυτού του μέτρου, δεν θα καταστεί εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,5% του ΑΕΠ το 2014.

Όσο αφορά την επιβολή φόρων, το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι η επιβολή νέων φόρων θα έθετε «νέα εμπόδια» στην ανάκαμψη, προβάλλοντας ως προτεραιότητες την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος, τις ιδιωτικοποιήσεις, το κλείσιμο ζημιογόνων δημόσιων εταιριών και τις περικοπές στο δημόσιο. Αναφορά γίνεται και στις «σύνθετες, άνισες κοινωνικές παροχές», προτείνοντας πλήρη επανεξέτασή τους.

www.ethnos.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>