Συμψηφισμός εφάπαξ και οφειλών για δάνεια δημοσίων υπαλλήλων

Τον «συμψηφισμό» του εφάπαξ με τυχόν οφειλές για στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αλλά και την καταβολή του βοηθήματος σε δόσεις προβλέπει το σχέδιο του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη. Στόχος είναι να ξεμπλοκάρει η καταβολή του εφάπαξ, καθώς 50.000 άτομα είναι στην αναμονή έως και δύο έτη λόγω του οικονομικού αδιεξόδου του ασφαλιστικού φορέα.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα όσοι καταθέσουν τώρα αίτηση θα πάρουν το βοήθημα μετά από έξι ή και επτά έτη. Αρκεί να αναφερθεί πως ήδη πάνω από 550 άτομα έχουν πεθάνει περιμένοντας να πάρουν το εφάπαξ.

Οι τρεις ρυθμίσεις που έχουν τεθεί αυτή τη στιγμή επί τάπητος είναι:

  • Ο «συμψηφισμός» του εφάπαξ με τυχόν οφειλές των δημοσίων υπαλλήλων για στεγαστικά δάνεια στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Το μέτρο αφορά 8.000 με 10.000 άτομα και το όφελος για το ταμείο πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων θα είναι 400 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η χορήγηση προκαταβολής από το εφάπαξ και η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού σε δόσεις. Στόχος είναι η προκαταβολή να φτάνει το 40% και τα υπόλοιπα χρήματα να δίνονται σε δύο ακόμα δόσεις (συνολικά η εξόφληση θα γίνει σε τρία έτη). Για παράδειγμα δημόσιος υπάλληλος που δικαιούται εφάπαξ 50.000 ευρώ θα πάρει ως προκαταβολή 20.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα δοθούν σε δύο δόσεις των 15.000 ευρώ.
  • Η έναρξη διαλόγου με την ΑΔΕΔΥ για να βρεθούν τρόποι οικονομικής στήριξης του ταμείου. Μεταξύ άλλων θα τεθεί στο τραπέζι και το θέμα της αύξησης των εισφορών προς τον ασφαλιστικό φορέα για να αποφευχθεί μία μεγάλη μείωση του καταβαλλόμενου βοηθήματος.

Σημειώνεται πως η τρόικα έχει ζητήσει μειώσεις έως και 30% στο εφάπαξ. Λόγω του οικονομικού αδιεξόδου του Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων τον Νοέμβριο υπήρξε μείωση του εφάπαξ κατά 20%.

www.ethnos.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.