«Συναγερμός» σε Τράπεζα της Ελλάδας και υπουργείο Οικονομικών

Μια από τις κρισιμότερες εβδομάδες της νεότερης ιστορίας τους θα είναι αυτή που ξεκινά σήμερα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις, που θα κρίνουν το μέλλον του. Συγκεκριμένα, αύριο ή το αργότερο μεθαύριο, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις της σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, που θεωρείται επιβεβλημένη μετά το πρόσφατο «κούρεμα» κατά 75% του ιδιωτικού χρέους που είχε άμεσο αντίκτυπο στα χαρτοφυλάκια τους.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, οι συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και με τραπεζίτες, ήταν αλλεπάλληλες, σχετικά πάντα με το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο φαίνεται να οδεύει προς την τελική του λύση.

Ο βασικός στόχος ήταν να βρεθούν τα κίνητρα εκείνα τα οποία θα καταστήσουν τη διαδικασία ελκυστική, ώστε να δελεάσει τους ιδιώτες επενδυτές και να δηλώσουν παρόν.

Οι εξελίξεις αυτές, μάλιστα, λαμβάνουν χώρα υπό την μεγάλη πίεση που ασκεί στις εποπτικές αρχές το «περίεργο» επενδυτικό ενδιαφέρον που εκφράζεται για την περίπτωση από διάφορες πλευρές.

Τώρα τελευταία, για παράδειγμα, στη λίστα των εν δυνάμει ενδιαφερομένων προστέθηκαν και …ουκρανικά κεφάλαια, τα οποία, μετά τα ρωσικά, φέρονται να ενδιαφέρονται για την αύξηση κεφαλαίου συγκεκριμένης τράπεζας.

Το γεγονός, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει συναγερμό στην κυβέρνηση αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδας, που εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο οι αυξήσεις αυτές να λειτουργήσουν σε κάποια – ακραία έστω – περίπτωση ως «πλυντήριο χρημάτων».

Γι αυτό κι έχει σημάνει συναγερμός, προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη, έστω και ως ενδεχόμενο.

www.newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.