Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Παύλος on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6953034677 Mellon
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12στην ρυθμιση που εκανα στην eurobank, με καλο κουρεμα, δεν μου εδιναν γραπτως την πρότασή τους, αλλά όταν πήγα στην τράπεζα, πριν την υπογράψω πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρ…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 121) αν ο δικηγόρος είναι νομιμοποιημένος από την τράπεζα που πήρες το δάνειο/κάρτα ή το τυχόν ''fund'' ή την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, ναι, αλλά να είναι γραπτή η…
  • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Λοιπόν. Παρακολουθώ τη συζήτηση που κάνετε για τις ρυθμίσεις οφειλών. Θα πω το εξής: Σε όλους, όσοι με πήραν τηλέφωνο και μου τα ζάλιζαν για ευνοϊκές ρυθμίσεις, απάντησ…
  • Ανώνυμος on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2103362548 Κύκλος
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
Minilink

Συνεταιριστικές τράπεζες: Σώζονται οι καταθέτες, στον αέρα οι μέτοχοι

Εγγυημένες από το συνεγγυητικό κεφάλαιο και από το νόμο για ασφάλεια των καταθέσεων €100,000/άτομο/λογαριασμό είναι οι καταθέσεις στις συνεταιριστικές τράπεζες που τέθηκαν υπό εκκαθάριση μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόκειται για τις Αχαϊκή, Λαμίας και Λέσβου-Λήμνου, στις οποίες είχε τοποθετηθεί επίτροπος και εφάρμοζαν σχέδιο εξυγίανσης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά στον αέρα βρίσκονται οι μεριδιούχοι οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν και το… “μάρμαρο” των υποχρεώσεων.

Η ΤτΕ εφαρμόζει το μοντέλο της Tbank και της Proton, διαχωρίζοντας σε bad και good bank και ξεκινώντας διαδικασία δημοπρασιών για τις καταθέσεις.

Ειδικά για την Συνεταιριστική Λαμίας, την αρχαιότερη συνεταιριστική τράπεζα με 14.000 μέλη/μεριδιούχους, η προσπάθεια εξυγίανσης κράτησε περισσότερο από μία δεκαετία, με την τοποθέτηση επιτρόπου όταν ακόμη Διοικητής της ΤτΕ ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Δεν έφερε όμως αποτέλεσμα.

Ελλείψει λεπτομερούς πληροφόρησης η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα από την ΤτΕ μεριδιούχοι και καταθέτες των τριών τραπεζών έχουν μεγάλη αγωνία, τόσο για την τύχη των καταθέσεων οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ αθροιστικά, όσο και για την τύχη των μεριδιούχων που έχουν επενδύσει τα χρήματά τους.

Η απόφαση να τεθούν οι τρεις τράπεζες σε εκκαθάριση ελήφθη λόγω της έλλειψης επαρκούς ενεχύρου και της ταυτόχρονης αδυναμίας τους να ενταχθούν στο μηχανισμό έκτακτης βοήθειας, που θα μπορούσε να διασφαλίσει την προστασία των καταθέσεων.

Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ Σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007, θα διενεργηθεί άμεσα η προβλεπόμενη σε αυτό διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα, ενώ ήδη, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες με παρουσία στις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές για να πάρουν τις καταθέσεις, ώστε να διασφαλισθούν οι καταθέτες.

Στη συνέχεια στο στάδιο της εκκαθάρισης, θα εκτιμηθούν και θα εκποιηθούν τυχόν περιουσιακά στοιχεία της κάθε τράπεζας προκειμένου να καλυφθούν –εφόσον επαρκούν, οι μεριδιούχοι, για τους οποίους ωστόσο δεν υπάρχει πρόβλεψη αποζημίωσης.

Σημειώνεται ότι κάθε συνεταιριστική μερίδα της Συνεταιριστικής Λαμίας επωλείτο αντί 150 ευρώ και κάθε μέλος με την αγορά μεριδίων αποκτούσε το δικαίωμα σε προνομιακά καταθετικά επιτόκια ή ευνοϊκότερους όρους δανεισμού.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>