Συνεχίζεται η άτυπη στάση πληρωμών του δημοσίου

Πάνω από 6,5 δισ. ευρώ υπολογίζονται ότι έφτασαν τελικά οι οφειλές του δημοσίου προς τρίτους, κυρίως ιδιώτες και επιχειρήσεις, από το τέλος του Φεβρουαρίου του 2010. Όταν δηλαδή ξεκίνησε αυτή η ιδιότυπη στάση πληρωμών, η οποία συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα.

Την ίδια ώρα, το ελληνικό δημόσιο έχει λαμβάνειν από τους οφειλέτες του ένα ποσό το οποίο έφτασε στα περίπου 40 δισ. ευρώ. Ωστόσο, όπως παραδέχονται και από το οικονομικό επιτελείο εμμέσως πλην σαφώς, από αυτά τα λεφτά ικανά να εισπραχθούν είναι λιγότερα από 10 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα είτε έχουν διαγραφεί, είτε αφορούν σε άτομα κι επιχειρήσεις που για διάφορους λόγους έχουν εκφράσει οριστική αδυναμία να τα καταβάλουν.

Ακόμα κι έτσι όμως, η κίνηση του δημοσίου να σταματήσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του, έχει προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου πανδαιμόνιο στην αγορά, η οποία έχει μείνει εντελώς από ρευστότητα. Κι όπως όλα δείχνουν, αυτή η κατάσταση δεν προβλέπεται να διορθωθεί σύντομα. Οπότε, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται για πολύ καιρό ακόμα, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις.

www.voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.