Σχετικά με τους αδιόρθωτους πολιτικούς που συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για την επιτυχία του PSI

Είναι φανερό ότι τις τελευταίες ημέρες και λίγο πριν τις ελληνικές και τις γαλλικές εκλογές, επιχειρείται μία πανευρωπαϊκή «αναστροφή» από τον γερμανικό μονόδρομο αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ο Ρομπάι, συγκαλεί έκτακτη σύνοδο με θέμα την ανάπτυξη! Ο Ολάν, αποκηρύσσει τη λιτότητα και οι πειθαρχημένοι Ολλανδοί αρνούνται περικοπές και πάνε σε πρόωρες εκλογές.

Μπορεί πράγματι, όλη αυτή η δυναμική να εξαντληθεί με τη δύση του ηλίου στη Γαλλία και το κλείσιμο της κάλπης, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι. Μπορεί όμως και να βρισκόμαστε στην αρχή μιας πραγματικής προσπάθειας εμβάθυνσης της Ευρώπης που θα επιτευχθεί με μια σειρά από πολιτικές αποφάσεις που θα επιτρέπουν τη χρήση οικονομικών και όχι μόνο «εργαλείων».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ισπανία βρίσκεται πλέον υπό κατάρρευση και ακολουθεί η Ιταλία. Τα συμβατικά όπλα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών που χρησιμοποιήθηκαν για την Ελλάδα την Ιρλανδία και την Πορτογαλία είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν αρκούν αλλά είναι και ΛΑΘΟΣ. Στοχεύουν σε λάθος κατεύθυνση.

Η Ευρώπη θα κληθεί πολύ σύντομα να επιλέξει, μεταξύ ενός συνολικού κουρέματος του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ χρέους που θα αναγκαστεί να το χρηματοδοτήσει ΚΕΝΤΡΙΚΑ και μιας πολύ ακριβότερης και με απρόβλεπτες συνέπειες απόφασης. Της «διάλυσης» της ζώνης του ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση, η Ελλάδα θα αποτελεί το μοναδικό κράτος της ΟΝΕ που οι πολίτες του θα επωμιστούν ένα μεγάλο βάρος του δημόσιου χρέους τους. Είτε ως ιδιώτες μικροεπενδυτές είτε συλλογικά μέσω των απωλειών που θα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στη δεύτερη και απευκταία φυσικά περίπτωση, η Ελλάδα θα αναγκαζόταν μεν εκ των πραγμάτων, να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της αλλά με τους όρους που θα έθετε η ίδια, με το ελληνικό δικαίο και πάντως χωρίς τη ρετσινιά της «μοναδικής περίπτωσης». Θα αποτελούσε μαζί με αρκετές ακόμη χώρες τις παράπλευρες απώλειες της αποτυχίας του ενιαίου νομίσματος.

arkoudanews.blogspot.com

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σχετικά με τους αδιόρθωτους πολιτικούς που συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για την επιτυχία του PSI

 • 27/04/2012, 21:37
  Permalink

  Να δοθει προς συζητηση το Μνημονιο Παπακωνσταντινου στο Συνταγματικο Δικαστηριο του Karlsruhe.
  Βλεπεις η πατριδα της Δημοκρατιας αρκειται στο ΣτΕ που εχει μονο συμβουλευτικο χαρακτηρα και κατα συνεπεια δεν μπορουμε να εχουμε δεδικασμενο.
  Ενιγουει, να μας πουν οι Γερμανοι δικαστες την αποψη τους περι της συνταγματικοτητας του Μνημονιου.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.