Time4VPS.EU - VPS hosting in Europe

Minilink

ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΛΕΥΚΑ, ΑΚΥΡΑ, ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ: Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ

Γράφει η Ολγα Γεριτσίδου
Οι ερμηνείες και εικασίες γύρω από το τί επιφυλάσσει ο εκλογικός νόμος για τον τρόπο χειρισμού και υπολογισμού των λευκών, ακύρων και της αποχής οργιάζουν και επειδή σε αυτές τις εκλογές όλοι μας πρέπει να έχουμε μία υπεύθυνη απάντηση ( και όχι γνωμοδότηση – ερμηνεία από οποιονδήποτε νομικό, συνταγματολόγο ή Πολίτη που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπεί με έναν απλό ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι ερμηνεύτηκε ο νόμος λάθος από αυτούς ) ώστε όλοι μας να αποφασίσουμε την εκλογική μας συμπεριφορά βάσει της μία και υπεύθυνης ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ, εγώ και συμΠολίτες μου κάναμε δύο επίσημες ερωτήσεις τις οποίες και πρωτοκολλήσαμε στον Άρειο Πάγο.

Με τους αριθμούς πρωτοκόλλου 3137 και 3138 της 24/4/2012 ρωτήσαμε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μας απαντήσει υπευθύνως ποια ερμηνεία του εκλογικού νόμου περί λευκών, ακύρων και αποχής είναι η ισχύουσα και δεσμευτική.

Ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου είναι ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει από πλευράς της Δικαιοσύνης διότι σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο από τον Άρειο Πάγο προκύπτουν τρία περίπου μέλη της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής : αυτής δηλαδή που είναι η υπεύθυνη για τον υπολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος και την απόδοση βουλευτικών εδρών.

Μάλιστα όταν πήγαμε να καταθέσουμε τις δύο ερωτήσεις, γραμματέας στον Άρειο Πάγο που τις πρωτοκόλλησε είπε ότι η απάντηση θα την ενδιέφερε πολύ καθ’ ότι όλοι τους στον Άρειο Πάγο αναρωτιούνται τι ακριβώς γίνεται με τα λευκά, τα άκυρα και την αποχή (!).

Σήμερα πληροφορηθήκαμε τηλεφωνικώς από την κ. Μοσχολιού ( προφανώς γραμματέα στον ΑΠ, στην εισαγγελία ) ότι ο εισαγγελέας έθεσε στο αρχείο, με τις πράξεις 1843 και 1844 του 2012, τις ερωτήσεις μας ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΥΛΟΓΟ, ΖΩΤΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΤΕΤΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

Η άρνηση αυτή στην πληροφόρηση και μάλιστα για τέτοιο ζωτικό θέμα αντίκειται κάθετα στο άρθρο 10 του Συντάγματος της Ελλάδας και κάθε άλλου άρθρου του περί της πληροφόρησης των Πολιτών αλλά και της ξεκάθαρης και σαφούς εντολής της Ε.Ε. ( στην οποία είναι τόσο δουλικοί σε κάθε άλλη περίπτωση ) να παρέχεται στους Πολίτες με κάθε λεπτομέρεια κάθε πληροφόρηση που άπτεται ζωτικών θεμάτων της ζωής και καθημερινότητας / κοινωνίας / κοινότητας τους.

Όπως το 2008 που με διακήρυξη μου είχα προειδοποιήσει και ζητήσει από τις κεφαλές της Δικαιοσύνης να δεσμευτούν ότι δεν θα φτάναμε σε καταστάσεις όπου ο κόσμος δεν θα είχε να φάει, θα αυτοκτονούσε, δεν θα πληρωνόταν, δεν θα είχε υγεία και περίθαλψη, και δεν θα είχε παιδεία ως άμεση απόρροια των πολιτικών που ακολουθούσαν οι τότε κυβερνήσεις, η δικαιοσύνη ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ την διακήρυξη μου, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε έτσι και τώρα που τους ζήτησα να μας ξεκαθαρίσουν πώς υπολογίζουν τα λευκά, τα άκυρα και την αποχή ώστε να υπάρξει σωστή και υπεύθυνη πληροφόρηση και συνεπώς ο Ελληνικός Λαός να ξέρει πώς να στείλει το μήνυμα που θέλει να στείλει, Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ.

Εάν ήταν σαφής ο τρόπος υπολογισμού δεν θα υπήρχε θέμα να μας κοινοποιήσουν την εγκύκλιο με τις φόρμουλες.

Αφού δεν απαντούν, σε καμμία περίπτωση δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την ερμηνεία οποιουδήποτε Πολίτη, είτε αυτός είναι νομικός /συνταγματολόγος /ειδικός είτε είναι με περγαμηνές είτε είναι χωρίς, ούτε καν και αν έχει κάποιο αξίωμα, διότι ό,τι και να πούνε αρκεί μία επίσημη ανακοίνωση από τον Άρειο Πάγο εκ των υστέρων και κατόπιν εορτής αφού οι εκλογείς θα έχουν εξαπατηθεί στο να ρίξουν στην κάλπη κάτι ή τίποτα, για να ανατρέψει κάθε εικασία και κάθε ερμηνεία εντελώς αμάχητα.

Μόνο εάν είχε απαντήσει εγγράφως και επισήμως όπως νόμος ορίζει ο Άρειος Πάγος θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε έγκυρη ερμηνεία και κυρίως ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ερμηνεία του νόμου και μετά να ελέγξουμε ασφαλώς τον τρόπο υπολογισμού του αποτελέσματος.

Αφού αυτό δεν υπάρχει δυστυχώς δεν μπορούμε να πιστέψουμε ακόμα και την πιο λογικοφανή ερμηνεία.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τί θα γίνει με λευκό, άκυρο, αποχή.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τί θα γίνει με ψήφο έγκυρη σε μικρά κόμματα, ή ακόμα και σε κόμματα που δεν είναι του μνημονιακού μπλόκ.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνουν αυτοί που ήδη οι μνημονιακοί τους έχουν υποσχεθεί βουλευτιλίκι και οφίτσια ( βλέπε ψηφοδέλτιο επικρατείας μνημονιακών κομμάτων ) εάν συνεργαστούν. ( Μάλιστα όταν ήμασταν εκεί στον Άρειο Πάγο για την πρωτοκόλληση στο γραφείο του εισαγγελέα την περασμένη Τρίτη, αρεοπαγίτης δεχόταν συγχαρητήρια διότι θα γινόταν υπουργός και το είχε και σίγουρο. )

Το μόνο που μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 είναι μία παρωδία εκλογών, ένα κακοστημένο και διάτρητο θέατρο που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να το επικυρώσει ο Λαός με την απλή παρουσία του στις κάλπες, γιατί όλα τα άλλα θα τα μαγειρέψουν όπως τους βολεύει.

Το έχει αναλάβει ο Άρειος Πάγος, όπως και κάθε κίνδυνο που διατρέχουν οι προδότες , οι πραξικοπηματίες και οι βιαστές του Συντάγματος της Ελλάδος και του Λαού της από άποψη νομική.

Προσέξτε σε αυτές τις εκλογές, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2012 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΟΥΝΤΑ.

kafeneio-gr.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

 • PA

  Ονοματεπωνυμο εισαγγελεα ΑΠ που χειριζεται το θεμα εδω και τωρα.

 • begar

  Εγώ ξέρω πως το σίγουρο είναι σίγουρο.

  ΟΧι αποχή, ΟΧΙ λευκό, ΟΧΙ άκυρο, για να είαστε σίγουροι και να μην χρειάζονται ερμηνείες και δικαστές.

  Τα υπόλοιπα είναι μούσμουλα.

   

 • ipnos-29

  @ΡΑ, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου.
  Σας παρακαλώ να ψηφίσουμε με βάση το συμφέρον των παιδιών μας. τους οφείλουμε μια καλύτερη Ελλάδα που δεν θα έχει σχέση με το σήμερα μας. Λέμε όχι στον δικομματισμό και ναι σε ότι μικρότερο “ηθικό έντιμο αξιοπρεπέστατο¨
   

  • PA

   Νασαι καλα αγορι μου και σου ευχομαι βαθια μεσα απ’ την ψυχη μου κι εσυ οτι ποθεις.
   Εγω, επειδη το ΕΚΑΚ δεν κατεβαινει στις εκλογες, θα ψηφισω τους Αποστρατους καθοτι ειμαι “γκαγκας” κι εγω σαν κι αυτους.
   Ειναι μικρο κομμα και θα διαμαρτυρηθω ετσι.

   • begar

    Αετέ

    Διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει κόμμα αποστράτων.

    Λέγεται Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, ιδρύθηκε μεν ε πρωτοβουλία κάποιοων αποστράτων, αλλά αποτελείται από εκπροσώπους όλων των κοινωνικών ομάδων. Γιατρούς, δικηγόρους, δάσκαλους, πολιτικούς μηχανικούς, απλούς εργάτες κλπ

     

    • PA

     Εγω θα ψηφισω Αποστρατους …. τελος !!!

 • PA

  Το αρθρο πρεπει να ειναι παπαρια γιατι ενω ξερει ολες τις λεπτομερειες (βλ. Μοσχολιου, αρ. πρωτοκολλου) … αγνοει επιμελως το ονομα του εισαγγελεα ΑΠ που διαχειριζεται την υποθεση.
   

  • begar

   Ωραία. Τον λένε Σκορδοφούτσογλου!

   Και μετά; Αφού ο νόμος είναι ξεκάθαρος ότι τα λευκά και τα άκυρα δεν προσμετρούνται. Τι θέλει τώρα ο αρθρογράφος;

   Να επαναφέρει τη συζήτηση ότι αν πάμε να ρίξουμε λευκό, είναι μορφή διαμαρτυρίας.

   Κολοκύθια.

   ΟΧΙ λευκό ΟΧΙ άκυρο ΟΧΙ αποχή

   Απλά πράγματα.

   • PA

    Να μη πουλαει τζαμπα μαγκια το αρθρο … that’s it !!!

 • MANOLITO

  Αυτό με τα λευκά και τα άκυρα (καθώς και η αποχή) είναι δουλειά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σου λέει εκεί που θα μας μαυρίσει (ψηφίζοντας άλλο κόμμα) καλύτερα δεν είναι να κάτσει σπίτι του ή να ψηφίσει λευκό και άκυρο. Έτσι με κατευθυνόμενα άρθρα προσπαθούν να “πείσουν” τον κόσμο ότι το λευκό το άκυρο και η αποχή είναι μεγάλη πολιτική πράξη. Επίσης ένα άλλο πράγμα που ευνοεί το πρώτο κόμμα είναι το εξής: όσο πιο μεγάλα είναι τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα που δεν θα πιάσουν το όριο του 3 % και επομένως δεν θα βγάλουν βουλευτές τότε ωφελείται σε βουλευτές το πρώτο κόμμα.