Τα ζητούμενα κρίσιμα νούμερα των εκλογών…

Γράφει ο Κλεισθένης.

Ακολουθώντας τα δημοσκοπικά σενάρια, μπορούμε να οδηγηθήμε σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα για τα κρίσιμα μεγέθη, που θα αναδείξουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με ένα σενάριο η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι αναπότρεπτη (μετά την αδυναμία της ενοποίησης της αριστεράς).

Πιθανό είναι και η προσχώρηση και τρίτου κόμματος. Η αναγκαιότητα της προσχώρησης αυτής δεν έχει να κάνει με τον μαγικό αριθμό 151+ αλλά με τον άλλο μαγικό αριθμό 50%+. Αλήθεια πως προέκυψε η αναγκαιότητα του 50%+, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε, τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν άνετα, με ποσοστό γύρω στο 44%. Το θέμα προέκυψε λόγω των χαμηλών ποσοστών των πρώην κομμάτων εξουσίας.

 

Εξηγούμαι.

Σύμφωνα με τον νόμο Παυλόπουλου (ας μην τον ξεχνάμε), το πρώτο κόμμα παίρνει “δημοκρατικό” δώρο 50 βουλευτικές έδρες δλδ όσες θα έπαιρνε ένα κόμμα του 17% περίπου. Παρεμπιπτόντως αυτό σημαίνει ότι κάποιοι βουλευτές του πρώτου κόμματος θα μπουν στην βουλή ενώ υπολείπονται ψήφων σε σχέση με άλλους υποψηφίους, είπαμε “δόξα και τιμή” στον συντάκτη του νόμου καθηγητή Παυλόπουλο.

Με τα ως τώρα ποσοστά των δημοσκοπήσεων η ΝΔ σαν πρώτο κόμμα θα πριμοδοτηθεί με 50 έδρες. Αξίζει εδώ να αναλογιστούμε τι θα γίνει αν για παράδειγμα η διαφορά του πρώτου με το δεύτερο κόμμα είναι πολύ μικρή.

Χαμός; ίσως;

Οι έδρες που δικαιούται η ΝΔ (μαζί με την πριμοδότηση) και οι έδρες που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ προστιθέμενες πιθανά θα είναι 151+. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο κόμματα αν συγκυβερνήσουν θα έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Επειδή όμως η διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ πιθανά δεν θα είναι μεγάλη (ποιος θα το κρίνει;;) μπορεί να τεθεί θέμα για το ποιος θα πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός.

Ο Σαμαράς δεν δέχεται ούτε να ακούσει κάτι τέτοιο, δηλώνει ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δλδ ο ίδιος. Περιμένουμε να δούμε.

Ένας άλλος μαγικός αριθμός είναι το 50%+ που θα δώσει δημοκρατική νομιμοποίηση στην συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο μαγικός αριθμός δεν φαίνεται μέχρι σήμερα να επιτυγχάνεται. Άρα χρειάζεται και τρίτο κόμμα στην συγκυβέρνηση και όχι όποιο να ‘ναι αλλά κάποιο κόμμα με ικανό ποσοστό για να βγει αθροιστικά το 50%+ που απαιτείται. Αυτή η αναγκαιότητα αποκλείει τα ΛΑΟΣ και χρυσή αυγή (λόγω μικρού ποσοστού) αν τελικά μπουν στην βουλή. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείονται άρα μένει ο πιθανά “πρόθυμος” Κουβέλης. Σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις ούτε και η σύμπραξη Κουβέλη φτάνει. Άρα ζητείται και τέταρτο κόμμα. Ο Καμμένος ίσως;;;; Περιμένουμε να δούμε.

Ένα τρίτο αγκάθι που απασχολεί τα πρώην μεγάλα κόμματα είναι ποιο κόμμα θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Σύμφωνα με σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις πιθανότερο κόμμα είναι το ΚΚΕ (επί της ουσίας και σήμερα αυτό είναι).

Μπορούμε να φανταστούμε το τι θα γίνεται στην επόμενη βουλή αν υπάρχει η χρυσή αυγή και αξιωματική αντιπολίτευση είναι το ΚΚΕ. Μη μας διαφεύγει ότι η χρυσή αυγή θα έχει αντιπρόεδρο στην βουλή δλδ προεδρεύοντα σε συνεδριάσεις.

Μεγαλείο.

Το να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση χωρίς τη ΝΔ δεν είναι εφικτό λόγω των 50 εδρών της πριμοδότησης αλλά και των σοβαρότατων αντιθέσεων των υπολοίπων κομμάτων.

Η λύση τρίτου προσώπου (δοτού) μπορεί να προκριθεί επειδή θα διευκολύνει την συμφωνία των δήθεν διαφωνούντων μνημονιακών κομμάτων. Θα πάσχει όμως και θα είναι ανίσχυρη μια τέτοια κυβέρνηση έστω και αν υπάρξουν κόμματα που θα της δώσουν ψήφο ανοχής.

Εγώ τουλάχιστον καταλήγω στο τελικό συμπέρασμα ότι σύντομα θα έχουμε νέα εκλογική μάχη. Τα “κουκιά” δεν βγαίνουν με τίποτε.

Η Ευρώπη και οι τοκογλύφοι λένε πως ανησυχούν για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ας μας άφηναν να κάνουμε εκλογές τον Δεκέμβριο του ’11, εμείς δεν φταίμε, αυτοί φταίνε, τότε οι συσχετισμοί τους βόλευαν.

Μας φτάνει η φτώχεια μας, ας έχουμε τουλάχιστον υγεία και υπομονή.

Από:  ideopigi


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.