Τα κοράκια περιμένουν…

του Θανάση Νικολαΐδη
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ «κλείδωσε», το χρήμα εγκρίθηκε, ο σάκος ταξιδεύει. Για να ανοιχτεί στην ώρα του και, μέχρι τότε, απείραχτος και σφραγισμένος. Μόλις τον ξεφορτώσουν, ο μισός θ’ αδειάσει για τους πιστωτές μας. Τους ξέρουμε, τους βλέπουμε χιλιάδες μίλια μακριά σε ρόλο συνεταίρου, «φίλου» και…τοκογλύφου. Τη δουλειά τους αυτοί κι εμείς τη δικιά μας.

ΤΑ χέρια, ντόπια χέρια μακρυχέρηδων, βέβηλα, «έμπειρα» και μαθημένα περιμένουν απλωμένα γύρω απ’ τον σάκο (με το χρήμα). Τριγύρω τα κοράκια σε διάταξη μάχης. Υπομονετικά μη δώσουν στόχο για τον στόχο και τις προθέσεις τους. Κρατικοδίαιτα είτε ελεύθερα κοράκια περιμένουν το τσιμπούσι και άλλα, νόμιμα και συντεταγμένα για γεύμα καθωσπρέπει και για νόμιμες οικονομισιές.

ΜΗ γελιόμαστε και είναι δεδομένοι οι άρπαγες και προσδοκώμενα (γι αυτούς) τα κέρδη τους. Οι δομές δεν άλλαξαν, οι κλέφτες διάσπαρτοι, αφύλαχτοι και…αισιόδοξοι διανύουν περίοδο χάριτος για να μας ξανάρθουν δριμύτεροι και το μάτι τους γυαλίζει. Για τον σάκο με το περιεχόμενό του, πριν τον αδειάσει ο διπλανός. Μεγαλοφοροφυγάδες ένιωσαν τις χειροπέδες μπροστά στην κάμερα χωρίς να τους φιλοξενήσει το κελί, και καταχραστές του δημοσίου χρήματος δεν καρδιοχτύπησαν. Νομότυπα και προσεγμένες οι λαμογιές κι άντε να ψηφίζεις νόμους φρέσκους και με αναδρομική ισχύ. Αυτά η Βουλή τα εμπνέεται, τα θεσπίζει και τα δρομολογεί μόνο για τους «μικρούς», αδύναμους και ανυπεράσπιστους.

ΟΣΟ για κάποιους υπουργούς που ομολόγησαν τη μίζα τους και χαίρουν άκρας υγείας και…ελευθερίας με τον νόμο περί «μη ευθύνης» παραμάσχαλα και πίνουν τον καφέ τους στα Παρίσια, μην περιμένεις…συντριβή. Ούτε από φιλότιμο, ούτε συντριβή τους απ’ το «σύστημα» που παραμένει αλώβητο.

ΤΑ χέρια περιμένουν απλωμένα, γιατί κανένας δεν τους τα’ κοψε. Τα γαμψώνυχα ακροβολισμένα (ξαναοσμίστηκαν ψητό) δεν τους κόψανε τη μύτη. Κι εμείς; Ελπίζουμε(;!). Πως θα ξεχρεώσουμε κι ό,τι περισσέψει θα το…μοιραστούμε. Τζάμπα προσδοκία και αναμονή όσο ΕΝΑΣ τους δεν μπήκε φυλακή, όσο δεν δημεύτηκε περιουσία και δεν αποκαλύφτηκαν λίστες ελβετοκαταθετών, όσο οι βουλευτές μας τρέμουν για την επανεκλογή και οι οπαδοί τρέχουν ξοπίσω τους.

ΔΕΝ θα δεις ευρώ για μοιρασιά κοινή και πάρ’ το απόφαση. Θα (ξανα)αδειάσει ο σάκος, αργά, μεθοδικά-τα κοράκια δεν αλλάζουν φύση από μόνα τους. Θα (ξανα)μείνουμε στον…άσο και θα ψάχνουμε για ενόχους, πνιγμένοι στα χρέη και στα αποκαΐδια. Όσο αυτοί επιμένουμε ελληνικά. Όσο κανέναν τους δεν χώνουν στη «στενή».


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.