Τα όργια στις πολεοδομίες

Οι υπάλληλοι πολεοδομιών άρχισαν να βάζουν πρόστιμα για αυθαίρετα, μόλις άρχισε ο έλεγχος για παρανομίες τους.

Μέσα σε τρεις μήνες, μόλις ξεκίνησε σε πολεοδομίες ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και της ΕΛ.ΑΣ, επέβαλαν ξαφνικά πρόστιμα τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ ενώ τα προηγούμενα έξι χρόνια τα πρόστιμα που είχαν βάλει ήταν μόλις 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Προϊστάμενοι πολεοδομιών μείωναν πρόστιμα χωρίς να υποβάλλονται σχετικές αιτήσεις από τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων. Επιπλέον άλλοι υπάλληλοι πολεοδομιών εξαϋλωναν πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ με βάσει… ένορκες δηλώσεις ιδιοκτητών των αυθαιρέτων, που δήλωναν ότι δεν έχουν προχωρήσει σε παρανομία.

Αυτά είναι ορισμένα από τα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις παρανομίες δεκάδων υπαλλήλων πολεοδομιών στην Αττική, που περιέχονται σε πολυσέλιδα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που αποκαλύπτει «Το Βήμα» και τα οποία οδήγησαν, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, σε σχηματισμό δικογραφίας και στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος 65 υπαλλήλων.

Είκοσι εκ των εμπλεκόμενων υπαλλήλων είναι από την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων, 22 από τις υπηρεσίες Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής και οι υπόλοιποι 23 από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα της πρώην νομαρχίας Αθηνών.

Στην έρευνα των ελεγκτών του Δημοσίου αποκαλύπτεται σωρεία παράνομων ενεργειών και καθυστερήσεων στην διαδικασία ελέγχου των αυθαιρέτων που σημαίνει απώλεια για το ελληνικό δημόσιο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *