Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, τελικά έκανες αίτημα για μεγαλύτερο κούρεμα (Quest) ? ‘Εγινε αποδεκτό ή ακόμη δεν έχεις απάντηση ? Προς nomore, Από ποιό δικηγορικό γραφείο σου πρότ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106262781 E-value
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12την απέρριψαν απότι κατάλαβα γιατί ήθελαν να δουν τα οικονομικά όρια, από τις 4500€ στην αρχή με έφτασαν στις 15500€ σταδιακά παίρνοντας κάθε 2 μέρες τηλέφωνο και ανεβά…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπερα. για Dimitris75 ναι για ενα χρονο. εκανα αιτημα και αναμενω, παντως φαίνεται δυσχερης η αντιμετωπιση σου αιτιολόγησαν γιατί απέρριψαν το αίτημά σου ? από τη n…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημέρα, είχα διαβάσει για κουρέματα που άρχισαν οι τράπεζες, μου ήρθε επιστολή από alpha για εφάπαξ καταβολή περίπου 5300€ για κάρτα και δάνειο, συνολικά το χρέος είν…
Minilink

Τελικά θα μειωθεί το χρέος κατά 107 δισ.ευρώ;

Τα πάντα για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο
H συμφωνία του Eurogroup, έγινε δεκτή με διθυραμβικά σχόλια από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τα οποία υπερπροβάλλουν ως μια δήθεν μεγάλη ελάφρυνση, το «κούρεμα» του χρέους προς τους ιδιώτες, κατά €107 δις (53,5%). Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Υπάρχει όντως, ουσιαστική ελάφρυνση για τη χώρα και ζημία για τους ιδιώτες πιστωτές;

Καταρχήν, ως γνωστόν, το μέγεθος του ελληνικού δημόσιου χρέους προσεγγίζει τα €350 δις, περίπου, επομένως ένα ονομαστικό «κούρεμα» της τάξης των €107 δις, δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση στο πρόβλημα.
Πόσω μάλλον, όταν επίσημος στόχος του PSI, είναι το δημόσιο χρέος να φτάσει το 120% του ΑΕΠ το 2020, όσο ήταν, δηλαδή, το 2009! Και πάλι όμως και αυτό ακόμα ο στόχος θα αποδειχθεί, στην πράξη, όνειρο θερινής νυκτός, μιας και βασίζεται σε εξωπραγματικές παραδοχές, τόσο για την πορεία της μνημονιακής ύφεσης όσο και για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών (πρωτογενή πλεονάσματα κλπ).

Δηλαδή δεν μας έσωσαν;

Όμως, ακόμα και αυτό το μέγεθος των €107 δις, είναι πλασματικό καθώς, θα αντισταθμιστεί σχεδόν κατά το ήμισυ (€50 δις),, από το τροϊκανό δάνειο, που θα πάει για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μετά και ως συνέπεια του PSI.
Τραγική «ειρωνεία», το γεγονός πως οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ανακεφαλαιοποίηση της τάξης των €40 δις, με το εν λόγω ποσό να αυξάνεται ακριβώς λόγω του μεγαλύτερου «κουρέματος» τόσο σε ονομαστικούς όρους (53,5%) όσο και ως καθαρή παρούσα αξία (70+%).
Επιπροσθέτως, στο συνολικό «ισοζύγιο» του PSI, θα πρέπει να μετρήσουμε και τις απώλειες που θα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ως συνέπεια του κουρέματος. Οι απώλειες αυτές υπολογίζονται στα €12 δις, και θα μεταφραστούν, τους επόμενους μήνες, και σε απώλειες συντάξιμων αποδοχών!
Επομένως, για τον ελληνικό λαό και ειδικότερα τους ασφαλισμένους, η καθαρή ελάφρυνση από το χρέος θα φτάσει μόλις τα €45 δις ή αλλιώς το 13% του συνόλου του χρέους!
Μάλιστα, η εφαρμογή του νέου μνημονιακού προγράμματος, που πάει πακέτο με το PSI, θα οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες εισφορών για τα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω μείωσης μισθών αλλά και αύξησης της ανεργίας!!!

Τελικά χάνουν οι πιστωτές;

Πέρα από την υπερπροβολή των όποιων “χρεοελαφρύνσεων”, τα ΜΜΕ στέκονται ιδιαίτερα και στις απώλειες που θα έχουν οι τράπεζες μετά το PSI.
Όμως, αυτό, που επίσης αποκρύπτεται είναι πως βάσει των νέων ευρωπαϊκών κανόνων τραπεζικής εποπτείας, οι τράπεζες έτσι και αλλιώς θα πρέπει να αποτιμούν στους ισολογισμούς τους, τα κρατικά ομόλογα στην αγοραία και όχι στην ονομαστική τους αξία!
Επομένως, και χωρίς το κούρεμα πάλι θα είχαν απώλειες, ενώ δεν θα έπαιρναν και ποτέ τα λεφτά τους στη λήξη των ομολόγων!!!
Αντιθέτως, με το PSI, οι τράπεζες, θα πάρουν στα χέρια τους
Α) ομόλογα διάρκειας έως 30 ετών τα οποία θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, και όχι από την ελληνική έννομη τάξη (σε ποσοστό 31,5%)
Β) χρεώγραφα εγγυημένα από το EFSF με πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ (σε ποσοστό 15%)
Κοινώς την καλύτερη συμφωνία που θα μπορούσαν να έχουν!!!

«Υποσημείωση»…

Τέλος, κανείς δεν ξέρει κατά πόσον και αν ναι με ποιους όρους και επιπλοκές θα υλοποιηθεί η ίδια η συμφωνία για το PSI.
Μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό, ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα θεσμοθετήσει και πιθανότατα θα ενεργοποιήσει, τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC’s), λόγω της μικρής, σχετικά, συμμετοχής των ιδιωτών στο PSI.
Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, θα οδηγηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός (χρεοκοπία), επιβαρυνόμενη με όλα τα κόστη της επιλογής αυτής χωρίς κανένα από τα οφέλη, που θα είχε μια στάση πληρωμών με πρωτοβουλία μιας πραγματικά φιλολαϊκής κυβέρνησης με σκοπό τη διαγραφή του συνόλου του χρέους…

planet-greece.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>