Τελικά πρόκειται για «κουτόφραγκους»…

του Ν.Γ. Δρόσου

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Τα «φυντάνια» της Κομισιόν που πρότειναν την επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα, κρίνοντας ότι τα φορολογικά έσοδα που εισπράττει το Δημόσιο από τις μεταβιβάσεις ακινήτων είναι χαμηλά και ότι δεν υπάρχει φόρος στο τεκμαρτό ενοίκιο, όπως και σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., επιβεβαιώνουν με τις εκτιμήσεις τους αυτές πως εκεί στις Βρυξέλλες ζουν σε γυάλα…

Πρώτον, με την Ελλάδα σε ύφεση επί μία τετραετία και με αρνητική πιστωτική επέκταση, είναι αξιοθαύμαστο που υπάρχουν ακόμη μεταβιβάσεις ακινήτων και φορολογικά έσοδα από αυτές.

Η αγορά ακινήτων είναι νεκρή, τα απούλητα ακίνητα, νεόδμητα ή μη, αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες και εάν δεν υπήρχε το πάγωμα των πλειστηριασμών θα ήταν ακόμη περισσότερα.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, σε πολλές περιοχές οι εμπορικές τιμές ακινήτων είναι ήδη σημαντικά χαμηλότερες από τις αντικειμενικές τιμές.

Δεύτερον, έχουν συνειδητοποιήσει οι άνθρωποι αυτοί τον λυσσαλέο πόλεμο υπερφορολόγησης που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνώντες ενάντια στους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της ανικανότητάς τους να πατάξουν τη φοροδιαφυγή;

Μόνο φέτος οι ιδιοκτήτες, των κάθε λογής ακινήτων θα βρεθούν αντιμέτωποι με πέντε διαφορετικούς φόρους επί των ακινήτων αυτών και θα κληθούν να καταβάλουν στον κρατικό κορβανά συνολικά 3,5 δισ. ευρώ:

Το «ξεχασμένο» ενιαίο τέλος ακινήτων του 2009, που αφορά 1,28 εκατ. ιδιοκτήτες και είναι έτοιμο να ταχυδρομηθεί από τα άλλα «φυντάνια» του υπουργείου Οικονομικών, αλλά περιμένουν να περάσει η μπόρα των εκλογών, ώστε να μην αποτρελαθεί ο κόσμος και τους μαυρίσει τελείως.

Την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του έτους 2009, που αφορά όσους είχαν ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ την 1η/1/2009.

Τον φόρο ακίνητης περιουσίας του 2010, ο οποίος επίσης αφορά όσους είχαν ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ.

Τον φόρο ακίνητης περιουσίας του 2011, ο οποίος αφορά πολύ περισσότερους, περί τους 600.000, καθώς το «πλαφόν» κατεβαίνει στα 200.000 ευρώ, και το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2012, το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και φέτος θα καταβληθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις.

Μετά από όλα αυτά, θέλουν να επιβάλουν και φόρο ιδιοκατοίκησης;

Υπήρχε έως το 1999 ο φόρος αυτός και καταργήθηκε, αλλά στη θέση του μπήκαν λίγα χρόνια μετά κάθε είδους φόροι και χαράτσια. Ας τα πάρουν πίσω αυτά και ας εξορθολογήσουν το καθεστώς φορολόγησης ακινήτων, και ίσως τότε να το συζητήσουμε…

Η «σοφία» όμως αυτών των ανθρώπων γίνεται φανερή από μία και μόνον επισήμανσή τους, στο τελευταίο τριμηνιαίο «ραπόρτο», που δημοσίευσαν για τη χώρα μας.

Κρίνει η Ε.Ε., λοιπόν, ότι η αύξηση των φόρων στην Ελλάδα, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, την περίοδο 2009-2011, είναι μέτρια σε σχέση με το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής που πρέπει να γίνει στη χώρα μας.

Το 2011 τα φορολογικά έσοδα αποτελούσαν το 32,5% του ΑΕΠ, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος της ευρωζώνης φτάνει στο 39,5%, υποστηρίζουν.

Τους έχει μιλήσει κανείς για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα; Τους έχει μιλήσει κανείς για τη μείωση των φορολογικών εσόδων που σημειώνεται κάθε φορά που αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές, ιδίως στον ΦΠΑ;

Έχουμε έδαφος, λένε, περαιτέρω αύξησης των φόρων κατανάλωσης.

Ίσως. Κατανάλωση όμως δεν θα έχουμε. Όπως δεν θα έχουμε ούτε και ακίνητα στο τέλος, διότι, αν δεν μας τα πάρει το υπουργείο Οικονομικών, θα τα πάρουν σίγουρα οι τράπεζες, στις οποίες ακόμη τα χρωστάμε…


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.