Τις ζημίες από Ελλάδα μετρούν οι ευρωτράπεζες

ις ζημίες από την έκθεσή του στην Ελλάδα μετρά ο ευρωπαϊκός χρηματοοικονομικός κλάδος. Η εικόνα που σκιαγραφείται από το μπαράζ αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου είναι πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά και οι ασφαλιστικές εταιρείες αναθεωρούν ανοδικά τις εκτιμήσεις τους για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

Όπως αναφέρει και το πρακτορείο Bloomberg, «η Royal Bank of Scotland, η Commerzbank και η Credit Agricole (ACA), όλες, προχώρησαν σε διαγραφή των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν κατά τουλάχιστον 74%».

Προσφάτως, η BNP Paribas, η ξένη τράπεζα με τις μεγαλύτερες τοποθετήσεις σε κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, δήλωσε ότι διαγράφει το 75% της αξίας των τοποθετήσεών της σε ελληνικά ομόλογα,  καταγράφοντας στο τρίμηνο ζημία ύψους 567 εκατ. ευρώ από την έκθεσή της στη χώρα. Σε αντίστοιχη κίνηση προέβη προ ημερών και η Societe Generale.

H Credit Agricole ανακοίνωσε ζημίες σε επίπεδα-ρεκόρ για το τέταρτο τρίμηνο του 2011, ύψους 3,07 δισ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας δήλωσε, πάντως, ότι δεν προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Δεν προβλέπουμε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», είπε ο Jean Paul Chifflet, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι επιδιώκει να μειώσει την έκθεση σε χρηματοοικονομική στήριξη στην Emporiki Bank.

Η Commerzbank δήλωσε πως κατέγραψε διαγραφές ύψους 700 εκατ. ευρώ λόγω της έκθεσής της στο ελληνικό χρέος μόνο το τέταρτο τρίμηνο. Η Royal Bank of Scotland κοινοποίησε περαιτέρω ζημίες 224 εκατ. στερλινών, λόγω της έκθεσης σε ελληνικά ομόλογα, με αποτέλεσμα η συνολική επιβάρυνση για το 2011 από την Ελλάδα να αγγίζει το 1,1 δισ. στερλίνες.

Ζημίες-ρεκόρ ύψους 11,6 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το 2011 η Dexia κι η διοίκηση της καταπονημένης τράπεζας επιρρίπτει τις ευθύνες σε μεγάλο βαθμό στις εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα, καθώς κατέγραψε ζημίες 3,4 δισ. ευρώ από την έκθεσή της σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Κατώτερα των προσδοκιών ήταν και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Allianz, κι η διοίκηση της ασφαλιστικής αναφέρει ως βασική αιτία τις απομειώσεις λόγω της έκθεσης σε ελληνικά ομόλογα. Η μείωση των κερδών κατά το ήμισυ «οφείλεται κυρίως στις πολύ συντηρητικές διαγραφές 1,9 δισ. ευρώ από ελληνικά ομόλογα και επενδύσεις στην Ελλάδα κυρίως στον χρηματοοικονομικό κλάδο», εξηγεί η Allianz.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 σκέψεις σχετικά με το “Τις ζημίες από Ελλάδα μετρούν οι ευρωτράπεζες

 • 23/02/2012, 15:11
  Permalink

  Χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!

  Ποιές ζημιές ρε λαμόγια? Τα λεφτά που δηλώνουν ως ζημιές, τα έχουν πάρει εδώ και χρόνια υπερπολλαπλάσια αγαπητές/οι συναγωνήστριες/στές! Το κόλπο όλο παίζεται μe collaterals που τοποθετούνται από τις μητρικές τράπεζες, στις offshore θυγατρικές τους, που λειτουργούν ως fiduciary banks! Οι αποδόσεις τους μπορεί να φτάσουν και το 1000% (!!!!) σε αρκετές περιπτώσεις, με τις fiduciary banks να αμείβονται με ένα 11-22% ….

  Σχολιάστε
  • 23/02/2012, 15:19
   Permalink

   Ε όχι !
   Αν δεν ορκιστείς , δεν το πιστεύω ρε φίλε !
   Έλεος πιά με τη λασπολογία κατά του χρηματοπιστωτικού κλάδου !
   Φτάνει πιά ! 

    

   Σχολιάστε
   • 23/02/2012, 15:27
    Permalink

    Αγαπητέ μου φίλε Άρη, πραγματικά καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς σου …. Είναι τόσο έντιμος ο χρηματοπιστωτικός κλάδος και η μόχλευση του χρήματος ….  🙂

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.