Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Τις ζημίες από Ελλάδα μετρούν οι ευρωτράπεζες

ις ζημίες από την έκθεσή του στην Ελλάδα μετρά ο ευρωπαϊκός χρηματοοικονομικός κλάδος. Η εικόνα που σκιαγραφείται από το μπαράζ αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου είναι πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά και οι ασφαλιστικές εταιρείες αναθεωρούν ανοδικά τις εκτιμήσεις τους για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

Όπως αναφέρει και το πρακτορείο Bloomberg, «η Royal Bank of Scotland, η Commerzbank και η Credit Agricole (ACA), όλες, προχώρησαν σε διαγραφή των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν κατά τουλάχιστον 74%».

Προσφάτως, η BNP Paribas, η ξένη τράπεζα με τις μεγαλύτερες τοποθετήσεις σε κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, δήλωσε ότι διαγράφει το 75% της αξίας των τοποθετήσεών της σε ελληνικά ομόλογα,  καταγράφοντας στο τρίμηνο ζημία ύψους 567 εκατ. ευρώ από την έκθεσή της στη χώρα. Σε αντίστοιχη κίνηση προέβη προ ημερών και η Societe Generale.

H Credit Agricole ανακοίνωσε ζημίες σε επίπεδα-ρεκόρ για το τέταρτο τρίμηνο του 2011, ύψους 3,07 δισ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας δήλωσε, πάντως, ότι δεν προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Δεν προβλέπουμε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», είπε ο Jean Paul Chifflet, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι επιδιώκει να μειώσει την έκθεση σε χρηματοοικονομική στήριξη στην Emporiki Bank.

Η Commerzbank δήλωσε πως κατέγραψε διαγραφές ύψους 700 εκατ. ευρώ λόγω της έκθεσής της στο ελληνικό χρέος μόνο το τέταρτο τρίμηνο. Η Royal Bank of Scotland κοινοποίησε περαιτέρω ζημίες 224 εκατ. στερλινών, λόγω της έκθεσης σε ελληνικά ομόλογα, με αποτέλεσμα η συνολική επιβάρυνση για το 2011 από την Ελλάδα να αγγίζει το 1,1 δισ. στερλίνες.

Ζημίες-ρεκόρ ύψους 11,6 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το 2011 η Dexia κι η διοίκηση της καταπονημένης τράπεζας επιρρίπτει τις ευθύνες σε μεγάλο βαθμό στις εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα, καθώς κατέγραψε ζημίες 3,4 δισ. ευρώ από την έκθεσή της σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Κατώτερα των προσδοκιών ήταν και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Allianz, κι η διοίκηση της ασφαλιστικής αναφέρει ως βασική αιτία τις απομειώσεις λόγω της έκθεσης σε ελληνικά ομόλογα. Η μείωση των κερδών κατά το ήμισυ «οφείλεται κυρίως στις πολύ συντηρητικές διαγραφές 1,9 δισ. ευρώ από ελληνικά ομόλογα και επενδύσεις στην Ελλάδα κυρίως στον χρηματοοικονομικό κλάδο», εξηγεί η Allianz.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια Τις ζημίες από Ελλάδα μετρούν οι ευρωτράπεζες

 • Spiridio

  Χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!

  Ποιές ζημιές ρε λαμόγια? Τα λεφτά που δηλώνουν ως ζημιές, τα έχουν πάρει εδώ και χρόνια υπερπολλαπλάσια αγαπητές/οι συναγωνήστριες/στές! Το κόλπο όλο παίζεται μe collaterals που τοποθετούνται από τις μητρικές τράπεζες, στις offshore θυγατρικές τους, που λειτουργούν ως fiduciary banks! Οι αποδόσεις τους μπορεί να φτάσουν και το 1000% (!!!!) σε αρκετές περιπτώσεις, με τις fiduciary banks να αμείβονται με ένα 11-22% ….

  • Άρης

   Ε όχι !
   Αν δεν ορκιστείς , δεν το πιστεύω ρε φίλε !
   Έλεος πιά με τη λασπολογία κατά του χρηματοπιστωτικού κλάδου !
   Φτάνει πιά ! 

    

   • Spiridio

    Αγαπητέ μου φίλε Άρη, πραγματικά καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς σου …. Είναι τόσο έντιμος ο χρηματοπιστωτικός κλάδος και η μόχλευση του χρήματος ….  🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>