Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Τι λέει η Εθνική Τράπεζα για την αγορά ακινήτων

Τη μεγαλύτερη διόρθωση της τελευταίας 50ετίας βιώνει η ελληνική αγορά ακινήτων σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο της Εθνικής Τράπεζας για την πορεία της οικονομίας στο οποίο προβλέπεται πως η πτώση τιμών σε σύγκριση με το 2008 θα προσεγγίσει το 22% – 23% μέχρι το τέλος του 2012.

Με δεδομένο πως μέχρι σήμερα οι τιμές έχουν υποχωρήσει περί το 12% σε σύγκριση με την κορύφωση των αποτιμήσεων το 2008, αναμένεται μέσα στον επόμενο χρόνο η πτώση θα ξεπεράσει το 10%.

Ταυτόχρονα, κατά τους αναλυτές της τράπεζας, καταγράφεται βουτιά που ξεπερνά το 15% και στα ενοίκια των κατοικιών η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

Η συρρίκνωση του διαθεσίμου εισοδήματος, της πιστωτικής επέκτασης και η αυξημένη φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων εξασθενούν περαιτέρω τη δυνατότητα απορρόφησης του υφιστάμενου αποθέματος νεόδμητων ακινήτων.

Η πτώση των τιμών των ακινήτων αντανακλά την προσπάθεια αναζήτησης νέας ισορροπίας σε μια αγορά που συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από ένα σχετικά υψηλό απόθεμα απούλητων κατοικιών και σημαντικά εξασθενημένη ζήτηση.

Εκτιμάται ότι το απόθεμα νεόδμητων κατοικιών (κατασκευής μετά το 2006) υπερβαίνει τις 85.000 κατοικίες, ενώ με την προσθήκη νέας προσφοράς λόγω δυσκολιών ενοικίασης ή φορολογικής πίεσης ο αριθμός υπερδιπλασιάζεται. Υπολογίζεται επίσης πως σε περίπου 100.000 παλαιότερα σπίτια έχει μπει πωλητήριο από τους ιδιοκτήτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα μειωμένα εισοδήματα που φέρνει η κρίση.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>