Τι χωρίζει τις ελληνικές τράπεζες από το… ΔΝΤ

Σχεδόν αξεπέραστα δείχνουν να είναι τα προβλήματα με τα κίνητρα που θα δοθούν στους ιδιώτες –μετόχους των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίων, που δρομολογούνται στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμή επιμένουν ότι θα υπάρχει χρυσή τομή, όπως επίσης δεν βρίσκεται ένα σημείο συμφωνίας και με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, σχετικά με το άλλο μείζον θέμα, της κρατικοποίησης των τραπεζών.

Οι άνθρωποι του ΔΝΤ θέλουν να ισχύσει στην Ελλάδα ό,τι και στη Μεγάλη Βρετανία, για παράδειγμα. Γι’ αυτό και μιλούν για πλήρη εθνικοποίηση, όπως συνέβη στην περίπτωση της RBS.

Οι Έλληνες τραπεζίτες, από την άλλη, ούτε που θέλουν να ακούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας με νόημα ότι οι ελληνικές τράπεζες «πληρώνουν» τα δημοσιονομικά προβλήματα του κράτους, που κατέληξαν στο «κούρεμα» των ομολόγων τους.

Ωστόσο, οι του ΔΝΤ φαίνονται αμετάπειστοι κι έτσι, αυτή τη στιγμή, η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές, παραμένει σχεδόν αγεφύρωτη, με ό,τι βεβαίως συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

voria.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Τι χωρίζει τις ελληνικές τράπεζες από το… ΔΝΤ”

  1. Τι χωρίζει τις ελληνικές τράπεζες από το… ΔΝΤ  ;;;;;;;

    -Κυρία , κυρία , κυρία , να πώ ;
    -Οχι , να κάτσεις κάτω . Δεν θα πείς εσύ !!!

    -Κυρία ! Κυρία !
    -Οχι δεν θ….

    – Το ελάχιστο τοσοδούλι κενό αέρος, που προκαλεί αναταράξεις εν πτήσει,
    μεταξύ ενός ζουβαχίου και ενός άλλου .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *