Το Δημόσιο θα απαιτεί προμήθεια προκειμένου να παράσχει την εγγύησή του σε δανειοδότηση

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ για την παροχή της εγγύησής του στα δάνεια των επιχειρήσεων θα απαιτεί το Ελληνικό Δημόσιο, με στόχο τη μείωση της επιβάρυνσης από το ενδεχόμενο κατάπτωσης του δανείου.Η προμήθεια θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί του ανεξόφλητου κάθε φορά εγγυημένου υπολοίπου του δανείου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην  εγκύκλιο με αριθμό οικ. 2/9441/0025/23.1.2012, το ακριβές ποσοστό της προμήθειας καθορίζεται κατά περίπτωση με την απόφαση παροχής της εγγύησης. Η είσπραξη και η απόδοση της προμήθειας πραγματοποιείται κατά προτεραιότητα με τη μέριμνα των Πιστωτικών Ιδρυμάτων για τις δανειοδοτήσεις εσωτερικού, ενώ για τις δανειοδοτήσεις εξωτερικού πραγματοποιείται απευθείας από τους δανειολήπτες.

Στις περιπτώσεις παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου για κάλυψη δανείων ή πιστώσεων η προμήθεια καταβάλλεται καθ’Α όλη τη διάρκεια ισχύος της εγγύησης. Σε περιπτώσεις υπερημερίας, όπου προβλέπεται ότι καλύπτεται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, η προμήθεια υπολογίζεται επί του ποσού που προκύπτει μετά την πρόσθεση των εγγυημένων τόκων υπερημερίας στο ανεξόφλητο εγγυημένο κεφάλαιο.
Για τα δάνεια ή πιστώσεις που εξοφλούνται εφάπαξ η προμήθεια καταβάλλεται κατά τον χρόνο είσπραξης των τόκων.

Για τα εξοφλητέα σε δόσεις δάνεια, εάν δεν ορίζεται διαφορετικά στην απόφαση παροχής της εγγύησης, η προμήθεια καταβάλλεται στην αρχή κάθε τοκοφόρου περιόδου. Ειδικότερα, κατά την εκταμίευση του δανείου καταβάλλεται η αναλογούσα μέχρι την πρώτη δόση του δανείου προμήθεια.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

5 σκέψεις σχετικά με το “Το Δημόσιο θα απαιτεί προμήθεια προκειμένου να παράσχει την εγγύησή του σε δανειοδότηση

 • 24/02/2012, 13:44
  Permalink

  Μονο μια ερωτηση?  Η κυβερνηση εμαθε απο τις τραπεζες τα κολπα, ή οι τραπεζες απο την κυβερνηση?

  Μυστηριο! 

  Σχολιάστε
  • 24/02/2012, 13:51
   Permalink

   Οχι, το μόρφωμα εμπιτει στην κατηγορια του καβουρογαμόσαυρου. Ειναι το τρίτο φύλο. Είναι “αυτογαμές” Πως λέμε ερμαφρόδιτισμός; Τα σαλιγκάρια τι νομίζεις ότι είναι ; Κυβερνοτράπεζα ή τραπεζοκυβέρνηση ; Παγκαλοπροβόπουλος, λουτσόφουτσος .Φούτσος ή λούτσος ….ιδού η απορία……
    

   Σχολιάστε
 • 24/02/2012, 13:59
  Permalink

  Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι η διαπλοκή και πάλι!
  Κύριοι την κομματική σας ταυτότητα τον αριθμό συμπληρώστε πάνω δεξιά, Α Πασόκ ε; ναι τώρα εξυπηρετούμε μόνο του παπαδήμου.
  Η ΧΩΡΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ
   

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.