Το Ειρηνοδικείο Χανίων κούρεψε 53 από τα 69 χιλιάρικα χρέους νοικοκυριού

Νέο «κούρεμα» χρέους, αυτή τη φορά ύψους 53.807 ευρώ, υπέρ του συζύγου πολύτεκνης οικογένειας που είχε προς τις τράπεζες οφειλές 69.647 ευρώ, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Η πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη, παραθέτει τα στοιχεία για την υπερχρεωμένη οικογένεια από τα Χανιά:

* Ο σύζυγος, που είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ, με προβλήματα υγείας, με σύνταξη 860,23 ευρώ το μήνα και με περιουσιακά στοιχεία τριών αγροτεμαχίων, και ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου 1.390 κυβικών, κυκλοφορίας 1997 και με χρέος ύψους 69.647,03 ευρώ, σε διάφορες τράπεζες, κατάφερε «κούρεμα» 53.807,03 ευρώ, κλήθηκε δε από το δικαστήριο να καταβάλει το ποσό των 330 ανά μήνα, επί μία τετραετία, δηλ. σύνολο 15.840 ευρώ.

* Η σύζυγος, που είναι νοικοκυρά, χωρίς κανένα επάγγελμα και με μοναδικό εισόδημα το επίδομα των πολυτέκνων, ύψους 101,62 ευρώ μηνιαίως, είχε κατοικία στο όνομά της, για την οποία ζήτησε να εξαιρεθεί από ρευστοποίηση, πράγμα που το πέτυχε. Κλήθηκε δε από το δικαστήριο να πληρώσει 20 ευρώ το μήνα και επί τέσσερα χρόνια να πληρώσει συνολικό χρέος 960 ευρώ, χρέος που της αφαιρέθηκε από συνολικό χρέος 19.374,54 ευρώ, που χρωστούσε σε μία τράπεζα, της χορηγήθηκε δε «περίοδος χάριτος» ενός έτους, προκειμένου να εξοφλήσει το υπόλοιπο χρέος, για να σώσει από τη ρευστοποίηση την πρώτη της κατοικία. Ο χρόνος εξόφλησης του ποσού της χρέωσης ορίστηκε η δεκαπενταετία και θα καταβάλλει μετά την περίοδο χάριτος το ποσόν των 102,30 ευρώ το μήνα για 15ετία.

Η κ. Μελάκη προσθέτει ότι «το σημαντικό είναι ότι η σύζυγος διέθετε και έτερα περιουσιακά στοιχεία, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι δεν επρόκειτο να προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον».

www.enet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.