Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση!

Ακόμη δύο δημοσκοπήσεις –από τις τελευταίες που θα δουν το φως της δημοσιότητας- ανακοινώθηκαν:

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ και είσοδο στη βουλή οκτώ κομμάτων δείχνει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει το περιοδικό Επίκαιρα.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει το 22% έναντι 14,5% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΚΚΕ με 11,5 %, η ΔΗΜΑΡ με 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9%, η Χρυσή Αυγή με 5%, ο ΛΑΟΣ με 3,5% δίνει μάχη με το όριο του 3% το οποίο δεν περνούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δράση και το Άρμα Πολιτών από 1,5%, ενώ 1% συγκεντρώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το 3,5% των ψηφοφόρων δηλώνει πως θα ψηφίσει ένα άλλο κόμμα ενώ το 24,1% δηλώνει πως θα απέχει ή θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει καθηλωμένο και ο στόχος του πλέον είναι όχι η πρωτιά, αλλά η δεύτερη θέση που απειλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζητούμενα  για τη ΝΔ κινούνται σε τρία επίπεδα:

1.       Η διατήρηση της μεγάλης διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ

2.      Να μείνουν εκτός Βουλής ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και Χρυσή Αυγή και να συμπιέσει το αφύσικα υψηλό ποσοστό των ΑΕ.

3.      Να ανακόψει τις όποιες διαρροές προς τα Αριστερά  και να δώσει και την ιδεολογική μάχη με τα τρία κόμματα που την εκπροσωπούν

Πρόκειται στην ουσία για ένα μεγάλο στοίχημα της ΝΔ, για έναν προεκλογικό αγώνα εναντίον όλων. Την πολυμέτωπη μάχη θα δώσουν οι υποψήφιοι της που ανακοινώθηκαν χθες. Παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες σε ορισμένα πρόσωπα, η μεγάλη εικόνα είναι θετική, καθώς είναι ψηφοδέλτια ανανέωσης, ψηφοδέλτια σύνθεσης και συσπείρωσης, ενώ και το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας –τηρουμένων των αναλογιών- έχει περιοριστεί.

Τα κόμματα της Αριστεράς κινούνται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ψηλότερα από τα συνήθη ποσοστά τους στις γενικές εκλογές και το εκλογικό τους στοίχημα είναι να μην «επαναπατρισθούν» οι ψηφοφόροι που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.

Τα τρία κόμματα της «μικρής δεξιάς» (ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ΑΕ) θα δώσουν τη μάχη για την είσοδο τους στη Βουλή με λίγες ή περισσότερες πιθανότητες και μάλλον ευνοούνται από τη μικρή χρονικά προεκλογική περίοδο. Η ένδεια των επιχειρημάτων τους είναι τόση, που θα προσπαθήσουν –ΑΕ και ΛΑΟΣ- να μείνουν σε μια στείρα άρνηση, για να εκφράσουν την οργή του κόσμου. Η ΔΗΣΥ περιμένει να εκμεταλλευτεί τα όποια λάθη της Συγγρού για να ψαρέψει πρώην «μητσοτακικούς» ψηφοφόρους.

Η Χρυσή Αυγή δείχνει να διατηρεί την ψήφο διαμαρτυρίας που συγκεντρώνει, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τη διατηρήσει μέχρι τέλους.

Σταθερή πρωτοπορία της ΝΔ αλλά και έντονη αποσυσπείρωση του δικομματισμού δείχνει η άλλη δημοσκόπηση της Pulse η οποία δημοσιεύεται την Πέμπτη στο «Ποντίκι». Οκτώ κόμματα μπαίνουν και σε αυτή τη μέτρηση στη Βουλή, με τα επτά να είναι ίδια, αλλά τη θέση του ΛΑΟΣ καταλαμβάνουν οι Οικολόγοι

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 17,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί δεύτερο με 12%, σύμφωνα με την έρευνα η οποία έγινε από τις 11 ως τις 17 Απριλίου σε πανελλαδικό δείγμα 1200 ανθρώπων.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% , η Χρυσή Αυγή με 4,5% και οι Οικολόγοι με 3%. Εκτός Βουλής βρίσκονται ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία που συγκεντρώνουν από 2,5% ενώ το Άρμα Πολιτών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνουν μόλις το 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4%, το Λευκό-αποχή φτάνει το 11% ενώ οι υπόλοιποι δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Υπομονή, τελειώνουμε με τις δημοσκοπήσεις, μιας και έρχεται την 6η Μαΐου η μεγαλύτερη και πιο έγκυρη από όλες…

Μ.Ο.

www.antinews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 σκέψεις σχετικά με το “Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση!

 • 19/04/2012, 09:45
  Permalink

  Και η ΝΔ μπορεί να μην είναι πρώτο κόμμα, για να τα λέμε όλα!

  Σχολιάστε
 • 19/04/2012, 12:29
  Permalink

  o Αντωνάκης δηλώνει νικητής και πρωθυπουργός τι να πεις; όταν θα ξυπνήσει 07/05  το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα… 
  Αντώνη Σαχλαμάρα και ο εφιάλτης που ξημερώνει μέρος του ονείρου είναι…

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.