Το άγχος του Τραπεζίτη για να μην αποκαλυφθεί η αλυσίδα διαπλοκής.

…που κάποιοι θέλουν να συνεχίσει να ρημάζει την Ελλάδα.

Γραφει ο Ηλίας Καραβόλιας, σήμερα στην www.athenspress.gr

Εδώ και μήνες το κομβικό σημείο της αντίθεσης των μεγαλομετόχων των ελληνικών τραπεζών με την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα είναι το θέμα της “κρατικοποίησης” τους (είτε απ’ το ΤΧΣ-Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως φαίνεται είτε από τους ευρωπαικούς μηχανισμούς διάσωσης- EFSF/ΕSM ).

Δεν απορεί κανείς φυσικά γιατί τα μέσα ενημέρωσης δεν ασχολούνται με το θέμα, το οποίο δεν βρίσκεται ποτέ στην πρώτη γραμμή της καθεστωτικής δημοσιότητας. Είναι προφανές
το γιατί: αρκετοί μέτοχοι τραπεζών είναι και ιδιοκτήτες των ΜΜΕ….

Και φυσικά, σιωπούν και τα κόμματα ,ειδικά τώρα που έρχονται εκλογές .Διότι αν τελικά στο ελληνικό ΤΧΣ μετέχουν και τροικανοί εκπρόσωποι, δεν αποκλείεται να αποκαλυφθούν πολλά “βρώμικα μυστικά” στην υπόγεια σχέση τραπεζών-κομμάτων- ΜΜΕ- μεγαλοκατασκευαστών…

Η αλλαγή ιδιοκτησίας, η “κρατικοποίηση” ή καλύτερα ή ‘ευρω-κρατικοποίηση’ των ελληνικών τραπεζών είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Σχεδόν οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο σήμερα : αν δηλαδή θα καλύψουν την ελάχιστη συμμετοχή του 10% των ανακεφαλαιοποιήσεων οι παλαιοί μέτοχοι και αν θα τους δοθούν ισχυρά κίνητρα ώστε να ανακτήσουν στο μέλλον τις μετοχές τους.

Όμως τα νούμερα του μέλλοντος, είναι πάντα αβέβαια και οι τραπεζίτες το ξέρουν: αν σήμερα οι τράπεζες χρειαστούν 20-25 δις ευρώ συν τα 4,4 δις ευρώ των προνομιούχων μετοχών και αν τελικά οι παλαιοί μέτοχοι συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου με το ελάχιστο 10 % (2,5 δις ευρώ ) αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα ξαναέλθουν οι μετοχές στα χέρια τους ! Πού θα βρουν μετά από λίγα χρόνια 25 δις ώστε να πάρουν πίσω τις τράπεζες τους; Και αν υποθέσουμε ότι τα βρουν, άραγε θα ‘συμφέρει΄ τότε να ξαναμπούν στο τραπεζικό παιχνίδι μιας αβέβαιης προς ανάκαμψη ελληνικής οικονομίας; Ήδη, στο παρασκήνιο μαίνεται μια κόντρα : οι τράπεζες ζητούν 7 warrants( δικαιώματα επαναγοράς- μετατρέψιμες αξίες) ανά εξασκούμενη μετοχή στις αυξήσεις κεφαλαίου ενώ η Τρόικα πιέζει να δοθούν 3 ή 4 ανά μετοχή!

Τέλος, ας μην ξεχνάμε τα ‘ασημικά’ στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών : τις θυγατρικές εκτός συνόρων. Αυτές είναι που αποτέλεσαν την σπονδυλική στήλη της γεωπολιτικής αναβάθμισης του ελληνικού κράτους, της Ισχυρής Ελλάδας, στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 και πήρε χαρακτήρα ιμπεριαλιστικής εθνικής πολιτικής, με την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη.

Όλα αυτά, μοιάζουν να χάνονται για τους βασικούς μετόχους των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, που εκτός τα χρέη της ελληνικής κοινωνίας, βλέπουν να σκάει στα χέρια τους και μεγάλο μέρος του εθνικού χρέους. Όπως είπε κάποτε και ο τ. πρωθυπουργός Σημίτης, ο οποίος ερωτηθείς αν για την κατάρρευση του χρηματιστηρίου αρχές 2000, ευθύνονται το κράτος και οι τράπεζες , αυτός απάντησε ότι φταίνε κυρίως οι… πολίτες, και κατέληξε : ‘Ας πρόσεχαν…’

olympia.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.