Το κίνημα της φτηνής πατάτας

Η πρωτοβουλία των εθελοντών από την Πιερία, που έστησαν στο διαδίκτυο μανάβικο, πουλώντας πατάτες κάτω από το μισό της τιμής, που διατίθενται στη λιανική, δείχνει πολλά για την ελληνική πραγματικότητα και την απουσία του κράτους εκεί, όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη παρουσίας του.

Δείχνει κατ΄ αρχάς πως το κράτος έχει επιλέξει – άγνωστο(;) για ποιο λόγο – να μην κάνει τίποτα για κάτι, το οποίο συζητάμε εδώ και χρόνια ότι συμβαίνει στην αγορά… δηλαδή, για τις τεράστιες διαφορές στις τιμές από τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή, ειδικά στα οπωροκηπευτικά.

Δείχνει ότι οι Έλληνες δεν είχαν καταναλωτική συνείδηση καθ΄ όλη τη διάρκεια των περασμένων χρόνων, και αναγκάστηκαν να την αποκτήσουν τώρα, που τα εισοδήματα μειώνονται και οι τιμές πολλών προϊόντων δεν υποχωρούν.

Δείχνει πως κάποιοι παραμένουν κολλημένοι στις συντεχνιακές τους λογικές, αρνούμενοι – ακόμη και τώρα – να πουν «Συγνώμη» στους καταναλωτές για πρακτικές, στις οποίες έχουν υπάρξει συνένοχοι. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη θέση του ιδιοκτήτη supermarket από τη Βόρεια Ελλάδα, που παρακολούθησα το πρωί στα τηλεοπτικά παράθυρα, ότι ήδη όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου του έχουν ρίξει σημαντικά τις τιμές. Τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον διαψεύδουν.

Όσο για τους χονδρέμπορους… σιγή ιχθύος !

Το «κίνημα της φτηνής πατάτας», όπως θα μπορούσαμε να το αποκαλουμε από εδώ και στο εξής, απειλεί ότι θα επεκταθεί και στο ρύζι και σε άλλα προϊόντα.

Εμείς δεν έχουμε παρά να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

www.24h.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το κίνημα της φτηνής πατάτας

 • 24/02/2012, 15:02
  Permalink

  Καλησπέρα!

  Μία σε βάθος εισαγγελική έρευνα, για την ταυτότητα των χονδρεμπόρων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, αλλά ΚΑΙ των ιδιοκτητών ακινήτων που μισθώνει το Δημόσιο (ενώ έχει δικά του ακίνητα σε αχρηστία!!!), θα ΦΩΤΙΣΕΙ το σκοτάδι …. χεχεχε.

  Παράδειγμα, στη γειτονική Ιταλία, τη διακίνηση ελαιολάδου (λέγεται) ότι την ελέγχει η … μαφία!
  Μπαααααα, δεν το πιστεύω …

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.