Το κατάλαβαν…αργά στο υπουργείο Οικονομικών

Το γεγονός της φοροδοτικής ανικανότητας σημαντικού μέρους των πολιτών λαμβάνεται πλέον σοβαρά στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής της επόμενης μέρας.

Η απόφαση ελήφθη στη λογική «όσο μικρότερες οι δόσεις, τόσο το καλύτερο για τους υπόχρεους». Ο λόγος αφορά στην κίνηση του υπουργείου Οικονομικών να «σπάσει» σε πέντε δόσεις το τέλος ακινήτων του 2012, αντί των δύο, που προβλέπονταν για το 2011.

Ωστόσο το «φιντμπακ» που λαμβάνεται στο υπουργείο από την κοινή γνώμη εξακολουθεί να είναι εν πολλοίς αρνητικό. Τα σχόλια που ακούγονται είναι στο ίδιο μότο: «Είτε οι δόσεις είναι δύο, είτε πέντε, είτε δέκα, από τη στιγμή που δεν έχεις να τις πληρώσεις, το πρόβλημα παραμένει ίδιο».

Κι αυτό είναι που προβληματίζει περισσότερο τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Η φοροδοτική ανικανότητα σημαντικού μέρους των πολιτών η οποία οδηγεί σε αδυναμία τακτοποίησης των κάθε είδους υποχρεώσεων προς το κράτος.

Το γεγονός λαμβάνεται πλέον σοβαρά υπόψη στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής της επόμενης μέρας, καθώς γίνεται αντιληπτό ότι δεν θα γίνεται ανεκτή, για πολύ καιρό ακόμα, η σημερινή οπτική της αύξησης των φόρων, χωρίς παράλληλη, πραγματική, περιστολή των δαπανών. Κι είναι κάτι για το οποίο έχει ήδη προειδοποιήσει ακόμα και η τρόικα, κατά την τελευταία επίσκεψη της στη χώρα μας.

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *