Το μεγάλο “όχι” της Μέρκελ

Μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Άνγκελα Μέρκελ κατά σειρά… προτεραιότητας, έσπευσαν με δημόσιες δηλώσεις τους να διακόψουν τη συζήτηση περί αλλαγών ή ακόμη και επαναδιαπραγμάτευσης του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, που με πρωτοβουλία του Βερολίνου εγκρίθηκε ομόφωνα προ…..
μερικών μηνών από την ευρωζώνη.

Τόσο ο Γερμανόςυπουργός Οικονομικών όσο και η Καγκελάριος, έκριναν σκόπιμο να παρέμβουν άμεσα στη δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε στους κόλπους της Ευρωπαϊκής

Ένωσης για την αναγκαιότητα χαλάρωσης των ασφυκτικών μέτρων λιτότητας, με αφορμή την πιθανολογούμενη εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, και την πολιτική αστάθεια στον πιο πρόθυμο σύμμαχο της πολιτικής του Βερολίνου, την Ολλανδία.

Κι αν χθες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν εκείνος που έδειξε στην κατεύθυνση του… πείσματος, σήμερα τη σκυτάλη πήρε η Άνγκελα Μέρκελ, για να μην αφήσει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας περί μελλοντικών αλλαγών.

«Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Όσον αφορά τον προβληματισμό για την ανάπτυξη, που ορισμένοι επικαλούνται τώρα, εδώ και καιρό είναι ο δεύτερος πυλώνας της πολιτικής μας, δίπλα στα υγιή δημόσια οικονομικά», ήταν τα λόγια της Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογραφικό όμιλο WAZ.

Είναι προφανές ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έχει καμία διάθεση να υποχωρήσει από θέσεις που αποδείχτηκαν μεν αδιέξοδες για την Ευρώπη, αποτελούν ωστόσο στοιχείο πρεστίζ για την ίδια, να μην τις εγκαταλείψει. Και φυσικά, δεν πρόκειται να την πείσει περί του αντιθέτου ο Φρανσουά Ολάντ, μέτριος και ελλειμματικός. Μονάχα μια εξέγερση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, θα μπορούσε να ταρακουνήσει το Βερολίνο. Και να αλλάξει το μέλλον.

www.statesmen.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το μεγάλο “όχι” της Μέρκελ

 • 27/04/2012, 15:37
  Permalink

  Να απαντήσουν λοιπόν οι Μπόλεκ και Λόλεκ της βουλής.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.