Το νέο haircut 40% με 50% πλησιάζει όπως και η χρεοκοπία για την Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Στήνεται το σκηνικό χρεοκοπίας της Ελλάδος εντός του ευρώ καθώς το νέο haircut που μπορεί να φθάσει στο 40% ή 50% ενδέχεται να μην έχει εθελοντικά χαρακτηριστικά.
Στο εξωτερικό οι υποβαθμίσεις χωρών (Ισπανίας από S&P) και τραπεζών από την Fitch καταδεικνύουν την διάχυτη αβεβαιότητα.

Η δήλωση του Juncker του Eurogroup είναι χαρακτηριστική…θα πρέπει  να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικής συμμετοχής των ιδιωτών στη μείωση του ελληνικού χρέους. Ταυτόχρονα διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι οι γερμανικές τράπεζες ετοιμάζονται για haircut της τάξεως του 60%.
Η έννοια της εθελοντικής διαδικασίας λοιπόν αρχίζει να αναιρείται και για πρώτη φορά ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν για υποχρεωτική συμμετοχή και όχι εθελοντική.
Ποιες είναι οι διαφορές;
Στην υποχρεωτική συμμετοχή μιλάμε πλέον ανοικτά και ξεκάθαρα για χρεοκοπία με πιστοποίηση credit event και με πληρωμή των CDS.
Αυτά θα συνέβαιναν αργά ή γρήγορα.
Όμως αυτό που σταδιακά αποκαλύπτεται είναι ότι πλέον στο τραπέζι έχει τεθεί η χρεοκοπία της Ελλάδος σε ελεγχόμενη μορφή.
Τι σημαίνει αυτό ότι τα haircut στην σταδιακή τους εμφάνιση έρχονται να προετοιμάσουν το έδαφος της χρεοκοπίας.
Η υποχρεωτική συμμετοχή αποτελεί μια ξεκάθαρη διάσταση χρεοκοπίας. Υποχρεωτική συμμετοχή στο haircut σημαίνει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί και φυσικά πρόσωπα θα συμμετάσχουν οι ιδιώτες και η ΕΚΤ.
Στο σκηνικό χρεοκοπίας της Ελλάδος που στήνεται και δυστυχώς είναι η νέα άκρως αρνητική δυσμενής πραγματικότητα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη δήλωση του Jean Claude Trichet, ότι η ΕΚΤ δεν θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Ο Ευρωπαίος κορυφαίος τραπεζίτης χαρακτήρισε την Ελλάδα "ειδική περίπτωση", ενώ δεσμεύτηκε πως η ΕΚΤ δεν θα επιτρέψει στις κρατικές κυβερνήσεις να μην εκπληρώσουν τις ευθύνες τους, χτυπώντας, έτσι, εμμέσως "καμπανάκι" για τη χώρα μας…

Νευρικότητα και νέα προσπάθεια αντίδρασης  στο ΧΑ

Το ΧΑ εν μέσω γενικευμένης αβεβαιότητας ενισχύεται οριακά στο +0,95% και στις 735 μονάδες.
Οι τραπεζικές μετοχές μάλλον σε κατάσταση αναμονής
Η Εθνική στα 1,90 ευρώ με άνοδο 4,4% και αποτίμηση 1,81 δις ευρώ
Η Alpha στα 1,12 ευρώ +8,74% με αποτίμηση 598 εκατ ευρώ
Η Eurobank στα 0,7570 ευρώ +5,87% με αποτίμηση 418 εκατ
Η Πειραιώς στα 0,2890 ευρώ +2,12% με αποτίμηση 330 εκατ
Η Marfin στα 0,2960 ευρώ +0,34% με αποτίμηση 476 εκατ
Το ΤΤ στα 0,3830 ευρώ +3,79% με αποτίμηση 108 εκατ
Η TBank στο +7,14% στα 0,0150 ευρώ
Από τις μετοχές του εικοσάρη πλην τραπεζών ΕΛΠΕ +2,11%, Τιτάνας +2,29%, ΕΕΕΚ -2,39%, η MIG +4% ευρώ.

Ανοδικά τα CDS λόγω Ισπανίας και κρίσης χρέους

Η υποβάθμιση της Ισπανίας από την S&P σε ΑΑ- σε συνδυασμό με τις διάχυτες ανησυχίες για την ελληνική κρίση χρέους οδηγούν τα CDS υψηλότερα.
Στην Ελλάδα 63 μονάδες βάσης, Πορτογαλία 1150 μονάδες βάσης, Ιρλανδία 765 μ.β. Ισπανία 392 μ.β. Ιταλία 452 μ.β. Γαλλία 181 μ.β. και Γερμανία 97 μονάδες βάσης.
Το ευρώ στα 1,3775 δολάρια είχε υποχωρήσει με την ανακοίνωση υποβάθμισης της Ισπανίας για να ανακάμψει στην συνέχεια. Υψηλό μέρας 1,3820 δολάρια και χαμηλό 1,3725 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.