Το ξεπούλημα αρχίζει με τη ΔΕΗ

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για την πλέον περίπλοκη αλλά και επίπονη, λόγω των αντιδράσεων που αναμένεται να προκαλέσει, διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Ο λόγος για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της πώλησης λιγνιτικών αλλά και υδροηλεκτρικών μονάδων, η οποία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τη βίαιη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ, καθώς, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρός της Νίκος Φωτόπουλος, «η κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι σε περίπτωση πώλησης θα πρέπει να φέρει στρατιές ΜΑΤ για να απελευθερώσει τους υπό κατάληψη σταθμούς».

Πάντως, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει τηρώντας κατά γράμμα τις επιταγές του μνημονίου και δηλώνει ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τους συμβούλους αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ για τον καθορισμό του σχήματος με το οποίο θα προχωρήσει η πώληση μονάδων της. Νομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ είναι επί θεμάτων διεθνούς δικαίου η Shearman Sterling LLP και επί εθνικού δικαίου η δικηγορική εταιρεία Κυριακίδης – Γεωργόπουλος και Δανιόλος Ησαΐας. Η πρόταση των συμβούλων για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αναμένεται έως τα μέσα του μήνα ενώ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «στην απόφαση θα συνεκτιμηθούν οι απαιτήσεις που θα τεθούν από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τις λιγνιτικές μονάδες προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στη χονδρεμπορική και λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό όφελος για τη ΔΕΗ από την πώληση παγίων».

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην «εικόνα» της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, πέραν της πώλησης λιγνιτικών μονάδων και της ανταλλαγής λιγνιτικής παραγωγής που ήδη προωθείται, έχει μπει πλέον και η υδροηλεκτρική παραγωγή. Στο νέο μνημόνιο αναφέρεται πλέον ρητά ότι η πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων «είναι χωριστή από την αποεπένδυση της λιγνιτικής παραγωγικής ικανότητας που προβλέπεται στην απόφαση της Επιτροπής για την ελληνική υπόθεση λιγνίτη». Βεβαίως εξετάζεται και το ενδεχόμενο πώλησης μαζί υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων, ωστόσο, όπως αναφέρει το μνημόνιο, «η πώληση υδροηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας δεν πρέπει να καθυστερήσει την πώληση λιγνιτικών περιουσιακών στοιχείων πέραν του χρονικού πλαισίου που προβλέπει η σχετική απόφαση της Επιτροπής (τέλος Μαρτίου) και δεν θα εμποδίζει την πώληση λιγνιτικών περιουσιακών στοιχείων άνευ ελάχιστης τιμής».

topontiki.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.