Το 26% θα φτάσει η ανεργία στο τέλος του 2012 – 240.000 νέοι άνεργοι

Τις πλέον δυσμενείς προβλέψεις περιλαμβάνει η νέα έρευνα της εταιρίας marc για τη ΓΣΕΒΕΕ καθώς αποτυπώνει σοβαρό κίνδυνο να χαθούν σχεδόν 240.000 θέσεις απασχόλησης.

Όπως χαρακτηριστικά ο Θωμάς Γεράκης, επικεφαλής της εταιρίας marc που διεξήγαγε την έρευνα, για να αποδώσει παραστατικά τις εφιαλτικές διαστάσεις που προσλαμβάνει η ανεργία στην Ελλάδα, εάν υποτεθεί ότι οι άνεργοι σήμερα περιμένουν ο ένας πίσω από τον άλλον, τότε η ουρά που σχηματίζεται αρχίζει από την Αθήνα και τελειώνει στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την έρευνα:

* Σε κάθε 1 πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα αντιστοιχούν 7 απολύσεις.

* Η μείωση του τζίρου κατά μέσο όρο είναι 33%.

* Υπάρχει αύξηση των επιχειρήσεων που μείωσαν ώρες και ημέρες εργασίας. Προβλέπεται ότι, στο πρώτο εξάμηνο του 2012, το 43% θα μειώσει με μεγάλη βεβαιότητα μισθούς και ώρες εργασίας.

* 1 στις 3 επιχειρήσεις έχουν καθυστερημένες οφειλές και υποχρεώσεις (ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, εφορία, προμηθευτές).

* Το 73,5% των μικρών επιχειρηματιών αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει προσωπικές καταθέσεις για την κάλυψη αναγκών της επιχείρησης.

* Μόνο το 22% θεωρεί ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή στην τράπεζα, το 29,2% στο εξωτερικό, ενώ το 37,1% αλλού (η έρευνα είχε γίνει στο διάστημα 10-18 Ιανουαρίου, πριν από το τελευταίο Eurogroup).

* Μόνο το 5,8% προχώρησε σε αύξηση επενδύσεων έναντι 37,6% που μείωσε.

* Οι ακάλυπτες επιταγές που κατέχουν επιχειρηματίες και δεν τις έχουν σφραγίσει πλησιάζουν τον αριθμό των ήδη σφραγισμένων (το 2011 έφτασαν στα 2,3 δισ.).

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι οι δείκτες του οικονομικού κλίματος βρίσκονται στο χειρότερο σημείο από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες, καθώς σχεδόν 9 στις 10 επιχειρήσεις (87,3%) καταγράφουν επιδείνωση της γενικής οικονομικής τους κατάστασης, ενώ το 2011 έκλεισε για το 42% των επιχειρήσεων με ζημιές και μόνο το 20% εμφάνισε κέρδη.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το 26% θα φτάσει η ανεργία στο τέλος του 2012 – 240.000 νέοι άνεργοι

 • 25/02/2012, 12:11
  Permalink

  Αν μιλαει για πολιτικους, μικρο το βρισκω το ποσοστο.
  Αν μιλαει για μας, ειναι κατακτηση,  απο το 50%-60% που ειναι τωρα!!
   

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.