Το 56% των Ελλήνων θεωρεί πως η χώρα θα χρεοκοπήσει

EΝΤΟΝΗ είναι η απαισιοδοξία των πολιτών, όπως καταγράφεται στην έρευνα Οικονομικό Βαρόμετρο που πραγματοποιεί η εταιρία ΑLCO για λογαριασμό του  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, καθώς μόνο ένας στους τρεις Έλληνες πιστεύει ότι θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.

Το 84% των ερωτηθέντων δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το 11% επέλεξε να μην απαντήσει στο ερώτημα, ενώ μόλις το 5% του συνόλου διατηρεί τόνους αισιοδοξίας.
Αναφορικά με τα προσωπικά τους οικονομικά, το 92% του συνόλου δηλώνουν απαισιόδοξοι ενώ το υπόλοιπο 8% μοιράζεται μεταξύ εκείνων που επέλεξαν να μην απαντήσουν και όσων διατηρούν αισιόδοξη προοπτική.
Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ,  το 56% θεωρεί πως η χώρα θα πτωχεύσει, σε αντίθεση με το 33% το οποίο πιστεύει πως η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία. Σε ερώτημα για το κατά πόσο θεωρούν οι πολίτες ότι η πραγματοποίηση των διαδηλώσεων σε μια λωρίδα κυκλοφορίας θα επέλυε το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 67% του συνόλου συμφώνησε με την πρόταση αυτή, ενώ το 25% βρέθηκε αντίθετο και το υπόλοιπο 8% επέλεξε να μην απαντήσει.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε: «Οι πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ για τη χρηματοδότηση της χώρας δεν άλλαξαν το καθολικό κλίμα απαισιοδοξίας που επικρατεί.  Είναι φανερό ότι για την κοινωνία και για τις επιχειρήσεις τα όσα αποφασίστηκαν δεν θεωρούνται ικανά να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, γι’Α  αυτό και μόνο 1 στους 3 πιστεύει ότι τελικά η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία. Το ΕΒΕΑ θεωρεί αναγκαία την αλλαγή οικονομικής πολιτικής με έμφαση στην ανάπτυξη προκειμένου να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης».

www.express.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *