Το haircut “βυθίζει” τις τράπεζες

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Με κατακόρυφη πτώση ξεκίνησαν οι συναλλαγές της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, στον «απόηχο» των δηλώσεων και σεναρίων που τοποθετούν το ύψος του haircut των ελληνικών ομολόγων σημαντικά πάνω από το 21%. 

Μετά τις τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, οι εργασίες του Eurogroup της Παρασκευής και της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής έρχονται να διαψεύσουν τις προσδοκίες είναι εφικτή η αποφυγή ενός «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που αρχικά προβλεπόταν στο PSI… φέροντας «για τα καλά» στο προσκήνιο το ζήτημα του εθελοντικού χαρακτήρα του προγράμματος.

Στο μεταξύ, έως ότου οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις τόσο για το haircut, όσο και για τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ευρώπη, όπως αυτό της μόχλευσης του EFSF, η αγορά θα συνεχίσει να μην έχει σαφή εικόνα για όσα διαδραματίζονται, σχολιάζουν αναλυτές. Η δέσμη των μέτρων που προωθούνται και συζητούνται παρασκηνιακά δεν μπορεί να αξιολογηθεί ακόμα στο σύνολό της, εξηγούν, και αναμένουν αυξημένη μεταβλητότητα και πτωτικό ρίσκο τουλάχιστον έως την Τετάρτη. 

«Η φημολογία αναμένεται να ενταθεί εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων της Τετάρτης. Κάποια ανακούφιση θα μπορούσε να δώσει το γεγονός ότι οι υπουργοί οικονομικών ενέκριναν την κατανομή της 6ης δόσης» σχολιάζει στο πρωινό της report η Marfin Analysis. «Οι τράπεζες αναμένεται να είναι στο προσκήνιο λόγω των διαπραγματεύσεων που γίνονται σε σχέση με το ύψος του κουρέματος και την λύση του χρέους» συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

Μεταβλητότητα έως ότου γίνουν γνωστές οι αποφάσεις για το haircut αναμένει από την πλευρά της η Eurobank Securities, ενώ για σήμερα η Piraeus Securities αναμένει πτωτική κίνηση με «φόντο» τις διαφωνίες αναφορικά με το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και εν αναμονή της νέας Συνόδου Κορυφής εντός της εβδομάδας.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 747,01 μονάδες με απώλειες 4,52%. Κινούμενος σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί έως και 5,35%.

Για το δείκτη των τραπεζών, που νωρίτερα υποχωρούσε σε ποσοστό 16,27%, οι απώλειες αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται σε 15,12% στις 318,78 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 12,2 εκατ. τεμαχίων αξίας 13,8 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 76 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 18 ενισχύονται και 8 παραμένουν αμετάβλητες.

Πηγ

 

 

 

www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.