Τραπεζικά δάνεια για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους

Δάνεια «κομμένα και ραμμένα» για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους διαθέτουν πλέον μια σειρά από τράπεζες.

Στα χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνονται οι καλύτεροι όροι αποπληρωμής, το μειωμένο επιτόκιο και μια σειρά από άλλες «αβάντες» προς το δανειολήπτη, ενώ -όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη- το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον για τα εν λόγω προϊόντα είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν οι τραπεζίτες, τα κυβερνητικά μέτρα και η γενικότερη αρνητική συγκυρία «σπρώχνουν» ολοένα και περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους αλλά και ανέργους στη λύση της αναχρηματοδότησης και οι τράπεζες από τη σειρά τους προτιμούν να εισπράττουν λιγότερα χρήματα ως δόση παρά να μην εισπράττουν καθόλου.

Έτσι, μια σειρά από τράπεζες διαθέτουν δάνεια με τα εξής χαρακτηριστικά:

Στα στεγαστικά, ανάλογα με την τράπεζα προσφέρουν:

• Μείωση της μηνιαίας δόσης του δανείου στο μισό για διάστημα έως και 3 χρόνια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου.

• Πληρωμή μόνο τόκων για χρονικό διάστημα μέχρι και 5 χρόνια με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με το μέτρο αυτό επιτυγχάνεται μείωση της μηνιαίας καταβολής έως και 65%.

• Αύξηση διάρκειας δανείου έως και 12 έτη με μέγιστη συνολική διάρκεια τα 40 έτη (Με προϋπόθεση ότι το επιτρέπει η ηλικία του δανειολήπτη ή των εγγυητών του δανείου).

• Πληρωμή μόνο τόκων για περίοδο 1 έτους.

• Δυνατότητα συνολικής συγκέντρωσης των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε ένα νέο δάνειο, με νέα προσημείωση στο ακίνητο για το οποίο έχει δοθεί το στεγαστικό δάνειο.

• Αναστολή καταβολής δόσεων για έως 24 μήνες

Στα καταναλωτικά δάνεια προσφέρουν:

• Συγκέντρωση όλων των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε ένα νέο δάνειο με προσημείωση ακινήτου και διάρκεια έως 20 χρόνια ή χωρίς εξασφάλιση και διάρκεια έως 15 χρόνια (ανάλογα με το ποσό του δανείου).

• Πληρωμή μόνο τόκων για χρονικό διάστημα μέχρι και 3 χρόνια με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με το πρόγραμμα αυτό ο πελάτης μπορεί να μειώσει τη δόση του έως και 55%

• Δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής τους κατά 50%, με συνολική διάρκεια έως 36 μήνες.

Κοινό χαρακτηριστικό σχεδόν όλων των παραπάνω προϊόντων και δυνατοτήτων είναι ότι εστιάζονται στη μείωση της δόσης για τον πελάτη, η οποία μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 50%. Βέβαια, αυτό κατά κανόνα σημαίνει και περισσότερους τόκους, μια και η μείωση της δόσης προκύπτει από αύξηση της διάρκειας του δανείου, ακόμη και αν το επιτόκιο πέσει σε σχέση με την αρχική οφειλή.

bankingnews.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Τραπεζικά δάνεια για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους”

  1. Σε ποια γλωσσα πρεπει να μιλησουμε ωστε να καταλαβουν οτι: ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
    Οσο και να μειωσης το μηδεν, παλι μηδεν θα ειναι.

    Ωστοσο υπαρχει γλωσσα που θα την καταλαβουν μια χαρα!  Την νομικη γλωσσα! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *