Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
Minilink

Τραπεζικοί: Προετοιμάζουν το «διάδοχο» πολιτικό προσωπικό

Αποφασιστικά πλάτη στους σχεδιασμούς των μονοπωλίων, τόσο για την επόμενη κυβέρνηση που ετοιμάζουν, όσο και για τη διαμόρφωση πολιτικού συστήματος τέτοιου που να υπηρετεί τις «υποθέσεις» της πλουτοκρατίας, έβαλε χτες και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

«Κοινός τόπος», σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ομίλου Β. Ράπανο, είναι η διαπίστωσή τους πως η «χώρα», δηλαδή οι καπιταλιστές, «πάσχει από θεσμούς που είτε είναι ξεπερασμένοι είτε είναι ανεπαρκείς σε πολλούς χώρους της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής». «Συμπληρωματικά», άλλο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, υπογράμμιζε το «αυξημένο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για το αποτέλεσμα των εκλογών», για να εκφράσει και τη βεβαιότητα ότι θα «υπάρχει κυβέρνηση»…

Οι μερίδες του τραπεζικού κεφαλαίου ετοιμάζονται να ξεκοκαλίσουν και τον προβλεπόμενο πακτωλό, τα 50 δισ. ευρώ, από τις διακρατικές ενισχύσεις των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών, τις οποίες και φορτώνουν στο λαό. Οι εκκρεμότητες γύρω από το κούρεμα του κρατικού χρέους, μαζί και οι όροι «ανακεφαλαιοποίησης» των τραπεζών συζητούνται ξανά σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς όμως να αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις τους, που τις αφήνουν για αντιλαϊκή παρακαταθήκη στην επόμενη διάδοχη κυβέρνηση που σχεδιάζουν.

«Γαργάρα», κατά το κοινώς λεγόμενο, έχουν κάνει την «εκκρεμότητα» με τα ομόλογα ύψους 6,5 δισ. ευρώ που βρίσκονται σε ρήτρα ξένου δικαίου, οι κάτοχοι των οποίων δεν προσήλθαν στο «εθελοντικό κούρεμα».

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει ότι οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν μετά από συνεννόηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, προκειμένου να υπάρξουν οι «νομικές διασφαλίσεις», να «αποφευχθούν προβλήματα» ενόψει της λήξης τέτοιων ομολόγων στις 15 του Μάη αξίας 450 εκατ. ευρώ.

Στα παζάρια, επίσης προς διεκπεραίωση από τη διάδοχη κυβέρνησή τους, είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διοχέτευση και μοιρασιά του πακτωλού με τα προβλεπόμενα 50 δισ. ευρώ.

Συγκυβέρνηση και τρόικα κρατούν επτασφράγιστο μυστικό τις βλέψεις τους σχετικά με την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για το εάν και το κατά πόσον θα έχουν πρόσβαση στις προβλεπόμενες κεφαλαιακές ενισχύσεις. Σε κάθε περίπτωση, επέρχονται εκτεταμένες αναδιαρθρώσεις, οι οποίες θα κριθούν και από τους τελικούς όρους που θα πάρει η προωθούμενη κρατικομονοπωλιακή ρύθμιση.

Ζητούμενο για τις τράπεζες είναι η άντληση κεφαλαίων από τις χρηματαγορές και με άλλους τρόπους προκειμένου να καλύψουν την απαιτούμενη δική τους συμμετοχή στις επικείμενες τεράστιες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Στους σχεδιασμούς τους είναι η πώληση θυγατρικών επιχειρήσεων και τραπεζών στην ευρύτερη ζωτική περιοχή. «Οταν οι συνθήκες το επιτρέψουν» η διοίκηση του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας σχεδιάζει πώληση ποσοστού 25% με 30% της θυγατρικής στην Τουρκία Φινάσμπανκ, επίσης την πώληση ποσοστών σε θυγατρικές τράπεζες στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>