Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
Minilink

Τριτοκοσμικό κόμμα τύπου Μπάαθ το ΠΑΣΟΚ

Στην νοοτροπία των τριτοκοσμικών κομμάτων Μπάαθ, μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κινείται και το εξέχον μέλος της ΠΑΣΟΚ. Έναν υποψήφιο λοιπόν για την ηγεσία του, κατεβάζει το «προοδευτικό» και «δημοκρατικό» ΠΑΣΟΚ. Στην ουσία πρόκειται για παράδοση δαχτυλιδιού, όπως συνέβη σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, με εξαίρεση την εσωκομματική διαμάχη Παπανδρέου Βενιζέλου το 2007.

Το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ στην ουσία περιφρουρεί μια κλειστή μικρή ομάδα κορυφής του κόμματος. Στην πραγματικότητα εκφράζει ιστορικά, τον ηγεμονικό ρόλο μιας πολιτικής οικογένειας και κυρίως…. ενός ή το πολύ δύο ανώτατων στελεχών, από τα οποία η κομματική ολιγαρχία, προκρίνει εκείνον που θα της εξασφαλίσει με μεγαλύτερη πιθανότητα κατάληψης της εξουσίας στη χώρα. Επομένως, ακόμα και σε περίπτωση απουσίας του γόνου της συγκεκριμένης πολιτικής οικογένειας, το καταστατικό έχει φροντίσει ώστε η υπόθεση “ηγεσία” να είναι μια διευθέτηση κορυφής.

Συγκεκριμένα το καταστατικό του κόμματος αυτού ορίζει ότι για να χριστεί κάποιος υποψήφιος αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να συγκεντρώσει το ¼ των μοναδικών υπογραφών των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος. Τα μέλη είναι 377 και επομένως το ¼ είναι 94. Επειδή όμως κάποιος θα πάρει, όπως είναι φυσικό μία υπογραφή πάνω από τις 94, αυτό αυτόματα αποκλείει να είναι τέσσερις οι υποψήφιοι. Αν κάποιος από τους υπόλοιπους τρεις, συγκεντρώσει πάνω από τους μισούς, όπως έγινε στην περίπτωση Βενιζέλου, όπου συγκέντρωσε 190 υπογραφές, αυτόματα αποκλείονται οι τρεις υποψηφιότητες. Αν τέλος, ο δεύτερος συνυποψήφιος δεν κατορθώσει να συγκεντρώσει 94 υπογραφές, επειδή η κομματική ολιγαρχία συντάσσεται με εκείνον που έχει περισσότερες πιθανότητες να της εξασφαλίσει πρόσβαση στη νομή της εξουσίας, αυτόματα οι υποψήφιοι περιορίζονται στον εξής έναν. Αυτόν που τελικά παίρνει το δαχτυλίδι από τα ολιγαρχικά κομματικά συμφέροντα.

Στο θέμα αυτό τουλάχιστον η λεγόμενη συντηρητική ΝΔ είναι απείρως δημοκρατικότερη, αφού για να χριστεί κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει 50 υπογραφές συνέδρων από ένα σώμα περίπου 3.500 συνέδρων.

Αν μάλιστα ο Σαμαράς δεν έκανε το λάθος να αποκοπεί από την κομματική βάση και να την υποβαθμίσει, αλλά άνοιγε την εσωκομματική δημοκρατία και προσέτρεχε στην κομματική βάση, ακόμα και με εσωκομματικά δημοψηφίσματα για τις καίριες αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν (κάτι σαν τον Ισλανδό Πρόεδρο) καθώς και για τους υποψήφιους στα ψηφοδέλτια του κόμματος, όπως φωνάζαμε συνεχώς από αυτό εδώ το blog, θα ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της χώρας για πολλά χρόνια.

Δυστυχώς όμως, δεν το έπραξε.

kostasxan.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>