Τόνοι υγειονομικού υλικού στις αποθήκες του ΙΚΑ

Τεράστιες ποσότητες υλικών, που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, βρέθηκαν σε αποθήκες του ΙΚΑ. Ανάμεσά τους απογράφηκαν και οκτώ τόνοι γύψου, που αρκούσαν για να… μπουν στον γύψο όλοι οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος!

Οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν τις πρωτοφανείς διαστάσεις που είχε πάρει για πολλά χρόνια το όργιο σπατάλης στα Ταμεία. Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει πάρει το θέμα είναι πως αρκετοί τόνοι υλικών παρέμεναν αναξιοποίητοι, αλλά την ίδια στιγμή γίνονταν νέες παραγγελίες, με τις υπερκοστολογήσεις να φτάνουν το 1.000%.

Οι ποσότητες από γύψο, βαμβάκι, τανάλιες για δόντια, μπουκάλια οινόπνευμα, ακόμα και ελαφρόπετρα αρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες του Ταμείου για χρόνια. Με βάση τα πρώτα στοιχεία στην υπόθεση -που αφορά κυρίως το διάστημα από το 2005 έως το 2010- εμπλέκονται γιατροί, υπάλληλοι του Ταμείου αλλά και εταιρείες που χορηγούσαν τα υλικά.

Αρκεί να αναφερθεί πως συνολικά βρέθηκαν 6.5 τόνοι βαμβάκι, 2.5 εκατομμύρια πίεστρα γλώσσας και 6.000 τανάλιες για τα δόντια. Σχεδόν ένας τόνος ήταν η ελαφρόπετρα που βρέθηκε, ενώ στις αποθήκες υπήρχαν μεταξύ άλλων 40.000 κολποσκόπια και 2.000 κουτιά ρητίνες για δόντια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες μέρες πριν λήξει η σύμβαση μίας εταιρείας με το Ταμείο, φαίνεται πως δόθηκαν επιθέματα αξίας 60.000 ευρώ.

www.skai.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Τόνοι υγειονομικού υλικού στις αποθήκες του ΙΚΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *