Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • gp on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα σας !  Διαβάζω στον σημερινό διαδικτυακό τύπο πως :  """"Σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Πριν λίγες μέρες πρωί πρωί χτύπησε το κουδούνι και με έψαχνε ο... ταχυδρόμος για να μου παραδώσει δύο συστημένα γράμματα. Ουδέποτε στην περιοχή μας τόσα χρόνια ο ταχυδρ…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Dimitris75 ένας δικηγόρος δεν νομίζω οτι μπορεί να συνεισφέρει κάτι για κούρεμα. Τους τόκους που ενδεχομένως κοπούν με παρέμβασή του ως παράνομοι και καταχρηστικοί, θα…
  • Vicky on Forum: Γενική συζήτηση 12Το δάνειο μου εχει πωληθει στην Aps απο την Πειραιως. Δεν εχω κανενα περιουσιακο στοιχειο στο ονομα μου. Περιπου 8000€ ειναι η οφειλη. Ψαχνω να βρω τι και πως αλλα το μ…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, Έκανα τρίτο γραπτό αίτημα προς την Alpha σε κάποιο κατάστημα στις 5/11/18 ζητώντας κούρεμα οφειλής για την πιστωτική μου κάρτα πρώην Citibank και απ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6985161502 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. - ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ Θ. "Δικ.γραφείονε..." Άμα τους χαρακτηρίζεις "εισπρακτική" , δεν τους αρέσει . Ρίχνεις το "επίπεδό" τους .Ρε τι τραβάμε...Κα…
Minilink

Υπο κατάρρευση το ΙΚΑ – Ψάχνουν απεγνωσμένα λεφτά

Αγώνα δρόμου για τη διασφάλιση πόρων ξεκινά το ΙΚΑ, μετά την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος του Σχεδίου Δράσης για το 2012.

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται το ΙΚΑ και όπως επισημαίνεται στο Σχέδιο Δράσης για τα έσοδα του 2012 «λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, καθίσταται δυσχερής η δυνατότητα ad hoc επιχορηγήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, περαιτέρω όσων ήδη έχουν προβλεφθεί».

Τον προηγούμενο χρόνο το ΙΚΑ χρειάστηκε έκτακτη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό 1,44 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις απώλειες ασφαλιστικών εισφορών ενώ έχει υπολογιστεί ότι κάθε ποσοστιαία μονάδα αύξησης της ύφεσης προκαλεί στα ασφαλιστικά Ταμεία απώλειες 350 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι υπάρχει “κίνδυνος συνέχισης της υποχώρησης στην αγορά ακινήτων και της πτώσης της ζήτησης, γεγονός που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση της ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ βραχυπρόθεσμα”.

Με τα δεδομένα αυτά, η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθίστανται πρωταρχικής σημασίας για τον ετήσιο προγραμματισμό του Οργανισμού.

Ειδικότερα, οι στόχοι που θέτει το Σχέδιο Δράσης είναι

1.η ενίσχυση της οικονομικής βιωσιμότητας με την ενίσχυση του ασφαλιστικού ισοζυγίου και της αυτοχρηματοδότησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,
2.η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών,
3.η μείωση του λειτουργικού κόστους του Οργανισμού και
4.η διεύρυνση και η εμβάθυνση των μηχανισμών λογοδοσίας και διαφάνειας.

Προβλέπεται επίσης,
-η ολοκλήρωση της μεταφοράς πόρων και συστημάτων του πρώην κλάδου υγείας του Οργανισμού προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ),
-η ορθολογική κατανομή του προσωπικού,
-η εφαρμογή στοχευμένων μέτρων ελέγχου και
-η αναζήτηση πρόσθετων εσόδων από άλλες πηγές, όπως είναι η περιουσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Το ΙΚΑ ενεργοποιεί ήδη την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όσων οφείλουν ποσά άνω των 150.000 ευρώ, ενώ για την είσπραξη των απαιτήσεων θα ζητήσει τη συνδρομή εταιρειών που θα αναλάβουν το έργο της τακτικής ενημέρωσης των οφειλετών.

Επιπλέον, μέσα στο 2012 θα προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα βελτιώνουν τον πάγιο τρόπο ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και τα κίνητρα και τις επιμέρους διευθετήσεις για τους οφειλέτες που εντάσσονται σε οποιοδήποτε τύπο διακανονισμού εξόφλησης ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Σύμφωνα με το σχέδιο, μέσα στο  2012 θα υλοποιηθεί η διασταύρωση των δηλούμενων και των καταβαλλόμενων εισφορών σε μηνιαία βάση, και η διασταύρωση στοιχείων με τις φορολογικές αρχές, γεγονός που θα επιτρέψει την άμεση αντίδραση και την αναζήτηση των τρεχουσών εισφορών σε περιπτώσεις λαθών ή εισφοροδιαφυγής.

Παράλληλα, το πρώτο τρίμηνο του 2012, τίθεται σε εφαρμογή η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας με παράλληλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ ταυτόχρονα καθίσταται υποχρεωτική η πληρωμή, μέσω των τραπεζών, των αποδοχών των εργαζομένων, των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων που παρακρατούνται από τους εργαζόμενους και αποδίδονται από τους εργοδότες.

Επίσης, μειώνονται από 852 σε 62 οι κωδικοί ασφάλισης, από τους οποίους οι 19 θα χρησιμοποιούνται περίπου από το 95% των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ.

Για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, η οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνά ετησίως τα 3,5 δισ. ευρώ, δημιουργείται σε κεντρικό επίπεδο Επιτελική Μονάδα Συντονισμού των Ελεγκτικών Υπηρεσιών, η οποία εκτός των συντονιστικών αρμοδιοτήτων θα αναλαμβάνει και τη διεκπεραίωση ελέγχων ειδικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεων.

Ακόμη, σε κάθε μια από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις που θα δημιουργηθούν, θα λειτουργήσει Ελεγκτική Υπηρεσία για το συντονισμό και την παρακολούθηση του ελεγκτικού έργου όλων σε περιφερειακό επίπεδο και τη διενέργεια ελέγχων σε ειδικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις της περιφέρειας.

Με τον ίδιο στόχο και στο πλαίσιο της γενικότερης Διοικητικής Αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα προωθηθεί και η ριζική αναδιοργάνωση της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) και των λοιπών ελεγκτικών μηχανισμών που λειτουργούν αποκεντρωμένα στα Υποκαταστήματα του Ιδρύματος.

Στο θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας στόχος είναι η διερεύνηση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνική και Στέγασης του Ιδρύματος και με εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, όλων των εναλλακτικών δυνατοτήτων αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας (όπως για παράδειγμα, εκμίσθωση, τιτλοποίηση, ρευστοποίηση, συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Sale and lease back, κ.λπ.).

Το ΙΚΑ διαθέτει ακίνητα, η αντικειμενική αξία των οποίων φτάνει τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ η εμπορική τους αξία αποτιμάται περί το 1,2 δισ. ευρώ. Το 2011, τα έσοδα του Ιδρύματος από την εκμετάλλευση ακινήτων ήταν 8.173.500 ευρώ, ενώ την ίδια χρονιά το ταμείο επιβαρύνθηκε με 25.813.000 ευρώ για την πληρωμή ενοικίων, μεγάλο μέρος των οποίων (50%) αφορούν τις υπηρεσίες υγείας.

Σήμερα το 1/4 των ακινήτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ παραμένει αναξιοποίητο, ιδιαίτερα λόγω ειδικών πολεοδομικών και νομικών συνθηκών. Παράλληλα, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει αξιόλογες επενδύσεις σε μετοχές (μεταξύ άλλων κατέχει το 4% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ) και αμοιβαία κεφάλαια αξίας γύρω στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ κατέχει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ. Τα συνολικά έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων ανέρχονται σε περίπου 2% των εσόδων του κατ’ έτος.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>