Φοβούνται οι Γάλλοι μην γίνει η χώρα τους… Ελλάδα!

Σχεδόν οι μισοί Γάλλοι (ποσοστό 49%) πιστεύουν ότι η χώρα τους θα μπορούσε να βρεθεί στην ίδια θέση με την Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop, που θα δημοσιευθεί την Κυριακή στην εφημερίδα Sud-Ouest Dimanche.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 17% των ερωτηθέντων θεωρεί “βέβαιο” ότι η Γαλλία θα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με την Ελλάδα, ενώ το 32% το θεωρεί πολύ “πιθανό”.

Από τους υπόλοιπους που απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα, το 37% το θεωρεί “μάλλον απίθανο” και το 14% “σίγουρα απίθανο”.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Μπορντό, το ποσοστό των Γάλλων που δηλώνουν πεπεισμένοι ότι ένα “ελληνικό σενάριο” δεν πρόκειται να συμβεί στη Γαλλία εκτοξεύτηκε από το 2% που ήταν τον Νοέμβριο στο 14% σήμερα.

“Η τάση αυτή οφείλεται αναμφίβολα στην επιτάχυνση της επιδείνωσης της κατάστασης στην Ελλάδα, έτσι που οι Γάλλοι να ταυτίζονται ολοένα και λιγότερο με τους Έλληνες” σχολιάζει η εφημερίδα.

Υποστηρίζει ωστόσο ότι “το γεγονός πως σχεδόν ένας στους δύο θεωρεί ότι η Γαλλία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει εξίσου μεγάλες δυσκολίες όπως η Ελλάδα (…) αποδίδεται κυρίως στον πεσιμισμό που κυριαρχεί σήμερα στη χώρα μας”.

Όσον αφορά στην πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων, το 70% των υποστηρικτών του κυβερνητικού κόμματος UMP δηλώνει ότι η Γαλλία δεν θα βρεθεί στην ίδια θέση με την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Την αντίθετη άποψη εκφράζει το 54% των ψηφοφόρων της Αριστεράς και το 82% των υποστηρικτών του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 16 και 17 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.007 ατόμων άνω των 18 ετών.

www.protothema.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Φοβούνται οι Γάλλοι μην γίνει η χώρα τους… Ελλάδα!”

  1. Ο μονος τροπος για να γινει η Γαλλια Ελλαδα ειναι να αποκτησουν τους δικους μας περιφημους πολιτικους!
    Πραγμα απιθανο, αφου εδω τους εχουμε δωσει την δουλεια εργολαβια.
    Αρα μην φοβαστε φιλοι Γαλλοι.  Αυτοι δεν προκειται να φυγουν απο δω ουτε τον αιωνα τον απαντα! 

  2. Θα γίνει, θα γίνει! Η Ελλάδα είναι το πρώτο πείραμα, η πιλοτική εφαρμογή εάν θέλετε, και αυτό γιατί με το χάλι που είχαμε, στην ουσία, προσφερθήκαμε οικοιοθελώς ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *