Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, τελικά έκανες αίτημα για μεγαλύτερο κούρεμα (Quest) ? ‘Εγινε αποδεκτό ή ακόμη δεν έχεις απάντηση ? Προς nomore, Από ποιό δικηγορικό γραφείο σου πρότ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106262781 E-value
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12την απέρριψαν απότι κατάλαβα γιατί ήθελαν να δουν τα οικονομικά όρια, από τις 4500€ στην αρχή με έφτασαν στις 15500€ σταδιακά παίρνοντας κάθε 2 μέρες τηλέφωνο και ανεβά…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπερα. για Dimitris75 ναι για ενα χρονο. εκανα αιτημα και αναμενω, παντως φαίνεται δυσχερης η αντιμετωπιση σου αιτιολόγησαν γιατί απέρριψαν το αίτημά σου ? από τη n…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημέρα, είχα διαβάσει για κουρέματα που άρχισαν οι τράπεζες, μου ήρθε επιστολή από alpha για εφάπαξ καταβολή περίπου 5300€ για κάρτα και δάνειο, συνολικά το χρέος είν…
Minilink

Χρεοκοπία Ισπανίας, Ιταλίας βλέπει η Moody’s αν τα επιτόκια παραμείνουν υψηλά

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ισπανίας και της Ιταλίας αν οι αποδόσεις των ομολόγων τους παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα σημερινά επίπεδα επισημαίνει αναλυτής της Moody.

Όπως αναφέρει ο Ενάμ Αχμέντ, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων και των δύο χωρών «βρίσκονται πάνω από τα βιώσιμα επίπεδα, δεδομένης της αποδυναμωμένης κατάστασης των δημοσιονομικών των δύο κρατών».

Εκτιμά ακόμη ότι «με τις τρέχουσες οικονομικές και δημογραφικές προβλέψεις και λαμβάνοντας υπόψη την συμπεριφορά της κυβέρνησης σχετικά με τα προβλήματα χρέους, η Ισπανία μπορεί να φτάσει το χρέος ως το 97% του ΑΕΠ προτού καταστεί μη βιώσιμο». Προσθέτει ότι το κόστος δανεισμού για την Ισπανία που είναι πάνω από 5,7%, «θα ανεβάσει σημαντικό την πιθανότητα χρεοκοπίας».

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, η ανάλυση της Moody’s αναφέρει ότι θα πρέπει να μειώσει το κόστος δανεισμού για τα 10ετή ομόλογα στα 4,2%, για να επιστρέψει σε βιώσιμα επίπεδα.

Αντιθέτως, δημοσκόπηση του Reuters δείχνει ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η Ισπανία και η Ιταλία δεν θα χρειαστεί να προσφύγουν στον μηχανισμό διάσωσης παρά την κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν. Πάντως τα οικονομικά τους προβλήματα ίσως σταθούν η αιτία η ύφεση στην ευρωζώνη να συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του έτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις 29 οικονομολόγων το πιο πιθανόν είναι οι δύο χώρες να μην χρειαστούν τελικά οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό. Σύμφωνα με την ενδιάμεση εκτίμηση, μόνο το 25% θεωρεί ότι η Ισπανία θα προσφύγει στον μηχανισμό βοήθειας. Mόλις το 13% δίνουν πιθανότητα να κάνει το ίδιο και η Ιταλία, λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις αποκτούν σταδιακά περισσότερα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει βοήθεια για την Ισπανία και την Ιταλία, απλούστατα γιατί οι δύο χώρες είναι πολύ μεγάλες για να διασωθούν.

«Μετά την εμπειρία με την Ελλάδα και άλλες χώρες, η ισπανική κυβέρνηση είναι αρκετά πιο προνοητική», σχολίασε ο Άλαν Κλαρκ, οικονομολόγος της Scotiabank και προσθέτει: «γνωρίζουν πόσο άσχημα μπορούν να γίνουν τα πράγματα και έτσι νομίζω ότι θα είναι ακόμα πιο προνοητική. Το ίδιο θα κάνει και η ΕΚΤ».

Συνολικά 70 οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η ευρωζώνη θα παραμείνει σε ήπια ύφεση μέχρι τα μέσα του έτους και θα αρχίσει να ανακάμπτει από το τρίτο τρίμηνο του έτους, τρεις μήνες αργότερα σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη του Μαρτίου.

Επιτυχημένη πώληση ομολόγων

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, η Ισπανία προχώρησε την Πέμπτη στην έκδοση διετών και 10ετών ομολόγων, αντλώντας συνολικά 2,54 δις ευρώ, στο υψηλότερο σημείο του στόχoυ που είχε θέσει. Η προσφορά για το διετές ομόλογο υπερκαλύφθηκε 3,3 φορές σε σχέση με ποσοστό κάλυψης 2,0 στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία και για το 10ετές ομόλογο κατά 2,4 φορές έναντι 2,2, υποδηλώνοντας ότι οι ισπανικές τράπεζες εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη φθηνή ρευστότητα που παρείχε η ΕΚΤ.

Η Γαλλία άντλησε 7,97 δις ευρώ από την δημοπρασία μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων τίτλων, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται περίπου κατά τρεις φορές.

Newsroom ΔΟΛ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>