Χωρίζονται στα δύο οι ελληνικές τράπεζες σε συστημικές και μη – Έως τις 15 Μαΐου η έκθεση βιωσιμότητας της Τρόικα για τις τράπεζες – Οι συστημικές θα είναι 4, ΕΤΕ, Alpha, Eurobank, Πειραιώς και κεφαλαιακά θα ενισχυθούν πρώτες….

Αποκλειστικό…..Έως τις 15 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση βιωσιμότητας της Τρόικα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του www.bankingnews.gr που ανέφεραν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα πραγματοποιηθεί  μετά την έκθεση βιωσιμότητας η οποία θα κρίνει ποιες τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν, σε ποιες θα υιοθετηθούν άλλες λύσεις όπως να τις συγχωνεύσουν με άλλες τράπεζες και κάποιες ίσως να υιοθετηθεί η λύση του διαχωρισμού σε good και bad bank.

Με βάση ασφαλείς πληροφορίες έως τις 15 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση βιωσιμότητας των ελληνικών τραπεζών από την Τρόικα.

Η έκθεση βιωσιμότητας θα διαχωρίζει τις τράπεζες σε συστημικές και μη συστημικές, σε βιώσιμες ή μη βιώσιμες όπως ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Το www.bankingnews.gr εδώ και 6 περίπου μέρες είχε  πληροφορίες τις οποίες οι αρμόδιοι μετά επιτάσεως διέψευδαν ότι

1)Η Τρόικα έχει αποφασίσει να χωρίσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε συστημικό και μη συστημικό.
Στην κατηγορία των συστημικών τραπεζών έχουν ενταχθεί η Εθνική, η Alpha, η Eurobank. Για την Πειραιώς δόθηκε μάχη και τελικώς εντάχθηκε στις συστημικές τράπεζες και ορθώς έγινε.
Όλες οι υπόλοιπες, προφανώς και δεν περιλαμβάνονται σε αυτές οι ξένες τράπεζες Emporiki, Geniki, HSBC και Citibank και οι Κυπριακές Κύπρου, Marfin και Ελληνική, εντάσσονται στην κατηγορία των προσωρινά μη βιώσιμων δηλαδή των μη συστημικών. Ποιες είναι αυτές οι τράπεζες, ΑΤΕ, το ΤΤ, η Attica bank η Proton bank, η Probank, η FBBank

2)Με βάση τις ίδιες πληροφορίες πρώτα η ανακεφαλαιοποίηση θα πραγματοποιηθεί από αυτές τις 4 τράπεζες.
Δηλαδή το ΤΧΣ θα ενισχύσει κεφαλαιακά την Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς.
Ο διαχωρισμός αυτός διασφαλίζει αυτές τις 4 τράπεζες από άποψης κεφαλαιακής επάρκειας αλλά σε καμία περίπτωση δεν τις διασφαλίζει χρηματιστηριακά.

3)Έχει επισημανθεί ότι οι τιμές των αμκ σε Alpha, Eurobank και Πειραιώς θα υλοποιηθούν με βάση τα 0,10 ευρώ θα υπάρξει reverse split 1/10 και τα 0,10 ευρώ θα αναπροσαρμοστούν στο 1 ευρώ όπου θα είναι και η τιμή της αύξησης κεφαλαίου.

Για την Εθνική εξετάζονται τα 0,80 ευρώ ή ίσως και το 1 ευρώ για την τιμή της αμκ χωρίς να αποκλείεται και το reverse split.

Το reverse split σε αυτή την φάση αποτελεί σαφή ένδειξη αδυναμίας. Μπορεί να είναι ένα τεχνικό εργαλείο για να μειωθεί ο αριθμός των κυκλοφορουσών μετοχών και να αυξηθεί τεχνικά η μετοχή αλλά δεν παύει να αποδεικνύει ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία.

Η επιλογή του reverse split είναι επιβεβλημένη ώστε να ξεπεραστεί και το εμπόδιο των 0,30 ευρώ που είναι και το κατώτατο όριο υλοποίησης μιας αύξησης κεφαλαίου.
Αν αλλάξει ο νόμος ίσως αλλάξουν πολλά.

4)Το μείζον ζήτημα είναι η ΑΤΕ, το ΤΤ, η Attica bank η Proton bank, η Probank, η FBBank που δεν θα ενταχθούν στις προσωρινά συστημικές και θα χαρακτηρίζονται μη συστημικές τράπεζες τι θα γίνει πως θα ανακεφαλαιοποιηθούν;
Η ΑΤΕ και το ΤΤ αρχικώς είχε αναφερθεί ότι απλά θα ανακεφαλαιοποιούνταν τελευταίες από το ΤΧΣ.
Ωστόσο για την ΑΤΕ δεν είναι βέβαιο γιατί η Τρόικα εξετάζει την λύση της διάσπασης της σε good και bad bank.
Αυτή η εξέλιξη θα σηματοδοτήσει και το τέλος εποχής για την ΑΤΕ Bank.
Γίνονται προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο.
Για τις υπόλοιπες μικρές τράπεζες είναι ξεκάθαρο ότι θα λάβουν οικονομική ενίσχυση από το ΤΧΣ αλλά κατά το πιθανότερο σενάριο θα ζητηθεί από τους μετόχους αυτών των τραπεζών να συμμετάσχουν με πολύ υψηλότερο ποσοστό του 10% που είναι η ελάχιστη συμμετοχή ώστε να διασφαλιστεί ότι το ΤΧΣ δεν θα χάσει τα χρήματα που θα επενδύσει.

Το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

5)Μια επιπλέον παράμετρος είναι η ρευστότητα των τραπεζών. Οι συστημικές και βιώσιμες τράπεζες θα μπορούν να δανείζονται και από την ΕΚΤ ενώ οι μη συστημικές και μη βιώσιμες τράπεζες θα λαμβάνουν ρευστότητα μόνο μέσω του ELA της ΤτΕ.

Το www.bankingnews.gr έχει έγκαιρα προιδοποιήσει για τις επερχόμενες δραματικές εξελίξεις γύρω από τις τράπεζες.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.