Χωριζόμαστε βίαια, σε πολύ πλούσιους και σε πολύ φτωχούς…

Αυτό που λέει ο τίτλος του άρθρου δεν είναι ένα ακόμα από τα γνωστά τσιτάτα της αριστεράς. Είναι απλή μαθηματική συνέπεια της έλευσης του ΔΝΤ στη χώρα μας. Δώστε λίγο βάση στο τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε οποιαδήποτε χώρα έχει μπει μέχρι σήμερα το ΔΝΤ, προβαίνει αμέσως σε μια πρώτη ενέργεια. Κάνει αμέσως μια μεγάλη υποτίμηση του εθνικού νομίσματος για να έρθει ζεστό χρήμα στην οικονομία λόγω αύξησης των εξαγωγών.

Όμως αυτό δεν έγινε στην Ελλάδα. Αντί για υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, έγινε (λόγω του σκληρού ευρώ), εσωτερική υποτίμηση με μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και προκειμένου να γίνουν φθηνότερα και ανταγωνιστικά τα εξαγόμενα προϊόντα, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Δείτε όμως…. γιατί, με αυτά που εφαρμόζονται στη χώρα μας, διαχωρίζεται βίαια η κοινωνία μας σε δύο άνισες κοινωνικές τάξεις:

Μια υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, πλήττει εξίσου και οριζόντια τους πάντες, πλούσιους και φτωχούς. Την ίδια αξία στα χρήματά τους χάνουν και πλούσιοι και φτωχοί. Όμως με την εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή με μόνο τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πλήττονται μόνο τα ασθενέστερα λαϊκά στρώματα και οδηγούνται σε περαιτέρω φτωχοποίηση, ενώ μένουν άθικτα και πολλαπλασιάζουν τον πλούτο τους τα ανώτερα οικονομικά στρώματα, κυρίως γιατί οι τιμές των αγαθών παραμένουν ανεξέλεγκτες. Ταυτόχρονα δε, με την μείωση των μισθών και συνακόλουθα της ύφεσης και του κλεισίματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  αλλά και της κατάρρευσης των ελευθέρων επαγγελματιών, διαλύεται εντελώς η μεσαία τάξη, σχηματίζοντας δύο εκ διαμέτρου αντίθετες οικονομικές τάξεις.

Επιπρόσθετα, η προστασία από το κομματικό καθεστώς, της τεραστίας και πανάκριβης κομματικής πελατείας του, οδηγεί στο ξεπούλημα των ιδιωτικών περιουσιών, μέσω της αύξησης των φόρων, προκειμένου να την συντηρήσουμε.

Δηλαδή με απλές μαθηματικές πράξεις, βλέπουμε το που ακριβώς οδηγείται η ελληνική κοινωνία και το ποιοι είναι εκείνοι που έχουν συμφέρον να τρομοκρατούν τον κόσμο για το εθνικό νόμισμα.

Όσοι ακόμα νομίζουν, ότι μπορούν να διατηρηθούν στα μεσαία κοινωνικά στρώματα, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι καταρρέουν.

Πέτρος Χασάπης

olympia.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.