Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Χώρα υπό τραπεζική κατοχή!!!

Στο παλαιό καραμανλικό ερώτημα ( Ποιoς, επιτέλους, κυβερνά αυτόν τον τόπο ), η εποχή του Μνημονίου δίνει μια νέα απάντηση: Οι τραπεζίτες, Έλληνες και Ευρωπαίοι! Η ιδιότυπη τραπεζική κατοχή της χώρας επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά την Πέμπτη, όταν o υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, ανακοίνωσε στη Βουλή ότι αποσύρει ορισμένες διατάξεις για τη βελτίωση της προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, μέχρι να….λάβει σχετική γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πρόκειται για διατάξεις που  αποτελούν μάλλον διακοσμητικού χαρακτήρα αλλαγές στον νόμο της Λούκας Κατσέλη, που καλύπτει μόνο όσους δανειολήπτες βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους και λέμε διακοσμητικές , γιατί τα δάνεια πνίγουν πλέον εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και η μόνη σοβαρή λύση θα είναι ένα γενικευμένο κούρεμα υποχρεώσεων, όπως αυτό που πρότεινε πρόσφατα στη Βουλή η ίδια η κ. Κατσέλη.

Ακόμη και αυτές οι διατάξεις, όμως, που αφορούν ελάχιστους και εντελώς εξαθλιωμένους, κατά τεκμήριο, δανειολήπτες κρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ύστερα από… πιεστικές σχετικές παραινέσεις των εγχώριων τραπεζιτών) ότι εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της για την έκδοση γνωμοδότησης. Θυμίζουμε ότι γνωμοδότηση εκδίδει η ΕΚΤ μόνο όταν κάποια ρύθμιση εθνικού κράτους απειλεί τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Και προκαλεί απορία γιατί μια απλή ενίσχυση των ρυθμίσεων για τους υπερχρεωμένους θα απειλούσε τη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών, των ίδιων τραπεζών που έχει προβλεφθεί να πάρουν κεφαλαιακή ενίσχυση μέχρι και 50 δισ. ευρώ από το νέο πακέτο για τη σωτηρία της χώρας.

(Το Παρόν)


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

4 Σχόλια Χώρα υπό τραπεζική κατοχή!!!

  • PA

    Ολα αυτα συμβαινουν γιατι ολοι οσοι παρανομουν κατα του ελληνικου λαου νομιζουν οτι δεν θα τιμωρηθουν στο μελλον γι’ αυτο που κανουν σημερα.
    Αλλα ……. “στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο” … λεει μια παροιμια του σοφου λαου μας.

  • GEORGE M

    Ισα ίσα που οι τροποποιήσεις τους ωφελούν! Αντί για 4 χρόνια θα έχουν να λαμβάνουν για πέντε χρόνια! Και μάλιστα απο την αρχή, με την κατάθεση της αίτησης στο ειρηνοδικείο. Επίσης για το σπίτι αντί για είκοσι χρόνια θα λαμβάνουν χρήματα εώς και 35 χρόνια και φυσικά τοκισμένα έστω μεελαχιστο επιτόκιο αρα και πάλι ώφελος. Οσο για το ακατάσχετο των 1500 ευρώ δέν νομίζω να έχουν πρόβλημα! Καλύτερα για αυτούς ο ιδιώτης να τα φυλάει σε κάποιο λογαριασμό παρα στο συρτάρι του ή στο στρώμα του! Το πράγμα μάλλον σκάλωσε λόγω της προσπάθειας επέκτασης των ρυθμίσεων στους εμπόρους μια και δημιουργείται κάποια σύγχιση όσο αφορα και το εμπορικό πτωχευτικό δίκαιο. Αν κάνετε τον κόπο να μπέιτε στην ιστοσελίδα της Ε.Κ.Τ. υπάρχει σύνδεσμος που παραπέμπει στις γνωμοδοτήσεις της για πάρα πολλά ζητήματα που της θέτουν κυβερνήσεις απο όλη την Ε.Ε. Ας είμαστε λοιπόν και λίγο ψύχραιμοι και ας μήν τα βλέπουμε όλα μέσα απο το πρίσμα της συνωμοσιολογίας. Και ολόκληρος ο νόμος 3869/10 πέρασε πρώτα απο γνωμοδότηση που άργησε και μήνες και μετά πέρασε προς κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή. Ας ελπίσουμε πως τώρα που είναι απλή τροπολογία δέν θα καθυστερήσει τόσο.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>