Ψάχνουν κακουργήματα υπαλλήλων πίσω από τις συντάξεις “μαϊμού”

Του Παναγιώτη Στάθη

Οι συνταξιούχοι “μαϊμού” αλλά και οι υπάλληλοι με τις πλάτες των οποίων τουλάχιστον 20.000 επιτήδειοι θησαύριζαν ζημιώνοντας το δημόσιο κατά 120 εκατομμύρια ευρώ  μπαίνουν στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Σπ.Μουζακίτη.

Οι εισαγγελείς θα εντοπίσουν τους υπευθύνους για τη ζημία στα ταμεία , την οποία ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης την υπολόγισε στα 120 εκατομμυρίων ευρώ. Τα στοιχεία αυτά που αποκάλυψε ο κ. Κουτρουμάνης και δημοσιεύτηκαν στον Τύπο έδωσαν το έναυσμα στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη να διατάξει έρευνα για το σκάνδαλο των συντάξεων “μαϊμού” που ταλάνισε τα τελευταία χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία.

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης ο οποίος θα στρέψει την προσοχή του όχι μόνο σε όσους παράνομα έπαιρναν αυτές τις συντάξεις αλλά και σε εκείνους που τις ενέκριναν και τις χορηγούσαν, αναζητώντας ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για αυτό από υπαλλήλους ασφαλιστικών ταμείων, υπηρεσιακούς ή μη παράγοντες.

Τα αδικήματα που διερευνώνται μάλιστα είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν απάτη και απιστία στην υπηρεσία. Την άκρη του νήματος θα προσπαθήσει να βρει ο κ. Μουζακίτης εντοπίζοντας σε πρώτο στάδιο το συνολικό αριθμό των συντάξεων “μαϊμού” που δόθηκαν από κάθε ασφαλιστικό ταμείο. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξακριβωθεί το ακριβή ποσά που έπαιρναν κάθε μήνα οι δήθεν δικαιούχοι αλλά και τα πρόσωπα που τα εισέπρατταν. Στην περίπτωση δε που η είσπραξη των ποσών αυτών από τους ίδιους τους δικαιούχους, αλλά μέσω πληρεξουσίου, θ΄ αναζητηθούν τα φυσικά πρόσωπα που τα εισέπρατταν ή οι τραπεζικοί λογαριασμοί όπου γινόταν η κατάθεσή τους από τα ταμεία.

Δεκάδες μάρτυρες αναμένεται να περάσουν τις επόμενες ημέρες από το εισαγγελικό γραφείο και ανάμεσά τους, πρόσωπα που διαπιστώθηκε ήδη από τους ελέγχους ότι παράνομα έπαιρναν τις συντάξεις αυτές καθώς και στελέχη ασφαλιστικών ταμείων που θα κληθούν να εξηγήσουν με ποια δικαιολογητικά είχαν εγκρίνει τη χορήγηση τους.

www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.