Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Xm on Οδηγός αντιμετώπισης εισπρακτικών εταιριώνΚαλησπέρα σας   Έχω έρθει σε πολύ δύσκολη θέση.εχασα πολύ πρόσφατα τον συζηγο μου και αναγκάστηκα να παραιτηθώ από την εργασία μου αφού νοσηλευόταν για μεγάλο χρον…
  • gp on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα σας !  Διαβάζω στον σημερινό διαδικτυακό τύπο πως :  """"Σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Πριν λίγες μέρες πρωί πρωί χτύπησε το κουδούνι και με έψαχνε ο... ταχυδρόμος για να μου παραδώσει δύο συστημένα γράμματα. Ουδέποτε στην περιοχή μας τόσα χρόνια ο ταχυδρ…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Dimitris75 ένας δικηγόρος δεν νομίζω οτι μπορεί να συνεισφέρει κάτι για κούρεμα. Τους τόκους που ενδεχομένως κοπούν με παρέμβασή του ως παράνομοι και καταχρηστικοί, θα…
  • Vicky on Forum: Γενική συζήτηση 12Το δάνειο μου εχει πωληθει στην Aps απο την Πειραιως. Δεν εχω κανενα περιουσιακο στοιχειο στο ονομα μου. Περιπου 8000€ ειναι η οφειλη. Ψαχνω να βρω τι και πως αλλα το μ…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, Έκανα τρίτο γραπτό αίτημα προς την Alpha σε κάποιο κατάστημα στις 5/11/18 ζητώντας κούρεμα οφειλής για την πιστωτική μου κάρτα πρώην Citibank και απ…
Minilink

Ψάχνουν τις κάμερες των τραπεζών για να βρουν συνταξιούχους – μαϊμού – Αυτοκτόνησε άνθρωπος που έπαιρνε παράνομα σύνταξη όταν κλήθηκε να λογοδοτήσει!

– Νέες αποκαλύψεις Κουτρουμάνη και Σπυρόπουλου στην Βουλή
– Και ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία θα βοηθήσουν να αποκαλυφθούν τα κυκλώματα με τις μαϊμού συντάξεις
– Διασφαλισμένες για φέτος οι συντάξεις αλλά αν συνεχιστεί η ύφεση δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα μειωθούν

Καρέ – καρέ από τις κάμερες των τραπεζών θα ψάξουν να βρούν τους συνταξιούχους μαϊμού οι ελεγκτικές αρχές, ανακοίνωσε ο υπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κουτρουμάνης. Μετά τις αποκαλύψεις για άνθρωπο που ενώ δεν ήταν δικαιούχος έπαιρνε σύνταξη από το 1978 τόσο ο κ. Κουτρουμάνης όσο και ο κ. Σπυρόπουλος έδωσαν και νεα στοιχεία για την πορεία των ερευνών.

Αναφερόμενος στις 40.000 συντάξεις «μαϊμού» που διακόπτονται, ο υπουργός αποκάλυψε ότι οι ελεγκτικές αρχές συνεργάζονται με τράπεζες, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός από τις κάμερες των ATM όσων εισέπρατταν συντάξεις δικαιούχων που απεβίωσαν.

Ήδη, υπάρχουν υποθέσεις που διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα ενώ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός, «όταν κλήθηκε κάποιος να λογοδοτήσει διότι εισέπραττε παρανόμως σύνταξη, αυτοκτόνησε επειδή ήταν επώνυμος στην περιοχή του».

«Το έργο εντοπισμού των παρανομούντων είναι δυσχερέστατο, γι΄αυτό θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε ακόμη και σε ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία», είπε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Διασφαλισμένες για το 2012 οι συντάξεις

«Οι συντάξεις, με τα μέτρα που λαμβάνουμε, είναι διασφαλισμένες για το 2012 και για τα επόμενα χρόνια, αλλά προϋπόθεση είναι να απομακρυνθεί οριστικά η χώρα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας», επανέλαβε στη δευτερολογία του, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης. Έσπευσε, όμως, ταυτόχρονα να προειδοποιήσει πως «αν αυτή η ύφεση συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, το 2013, το 2014, το 2015, ουδείς μπορεί να περιμένει να έχουμε αυτό το επίπεδο μισθών και συντάξεων».

«Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα καταβάλλει 2.760.00 συντάξεις. Μην το απαξιώνουμε, συνεπώς, είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη», είπε ο κ. Κουτρουμάνης. Αναφέρθηκε, ωστόσο, στο δημογραφικό, λέγοντας ότι «μέχρι σήμερα, αντιμετωπίστηκε στη χώρα μας με πελατειακές πρακτικές και τώρα πρέπει να δούμε πώς θα στηρίξουμε τον νέο άνθρωπο για να κάνει οικογένεια, γιατί το θέμα δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα πολυτεκνίας και παροχές χωρίς σχέδιο».

Αναφερόμενος στο ύψος των εισφορών, ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι είναι υψηλές, σημείωσε ωστόσο ότι θα ήταν 30% χαμηλότερα αν όλοι τις κατέβαλαν όπως πρέπει. Επικαλέστηκε μάλιστα την περίπτωση του ΟΓΑ, που έχει 480 ευρώ εισφορές τον χρόνο. Διαπιστώθηκε ότι το 40% των αγροτών δεν τις καταβάλει και είναι εντυπωσιακό ότι το φαινόμενο δεν εκδηλώνεται σε νομούς φτωχούς, αλλά σε νομούς με υψηλή παραγωγικότητα, όπως στην Κρήτη και τη Θεσσαλία.

Για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, ο κ. Κουτρουμάνης είπε το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με το ΙΚΑ, προκειμένου μέσα σε 2 μήνες να έχουν λυθεί οι εκκρεμότητες. Όπως πάντως διευκρίνισε, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους έχουν στερηθεί σύνταξη για μήνες.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος ρωτήθηκε για το κούρεμα των ομολόγων. Περιορίστηκε να δηλώσει ότι υπάρχει δέσμευση από το υπουργείο Οικονομικών για τις απώλειες «δέσμευση που δεν μπορούσε να πάει παρά πέρα γιατί θα έπρεπε ο υπουργός να πει κάτι αντίστοιχο και στο ολλανδικό ΙΚΑ».

Ο κ. Σπυρόπουλος είπε, πάντως, ότι «ασφαλώς και το ΙΚΑ δεν είχε δώσει την έγκρισή του στην ΤτΕ να επενδύσει σε ομόλογα τα αποθεματικά του, που εντάχθηκαν στο Κοινό Κεφάλαιο» και διευκρίνισε ότι, αυτήν τη στιγμή, το ΙΚΑ έχει ένα ομόλογο 1,4 δισ. ευρώ, που η μετατροπή και το κούρεμα δεν στοίχισαν. Το τωρινό στοιχίζει 880 εκατομμύρια ευρώ, αν χρησιμοποιηθεί ως ρέπος για να αντλήσει ρευστότητα το Ίδρυμα, κάτι που αναμένεται να γίνει στο τέλος του έτους.

www.newsit.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Ψάχνουν τις κάμερες των τραπεζών για να βρουν συνταξιούχους – μαϊμού – Αυτοκτόνησε άνθρωπος που έπαιρνε παράνομα σύνταξη όταν κλήθηκε να λογοδοτήσει!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>