Άδειους λογαριασμούς βρίσκει το Δημόσιο όταν κάνει κατάσχεση

Μια ακόμα πτυχή της υπερφορολόγησης και της αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αναδεικνύουν τα στοιχεία τα οποία παρουσίασε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με τα Νέα της Τρίτης ακόμα και όταν ο εισπρακτικός μηχανισμός καταφεύγει στην επιλογή των κατασχέσεων καταθέσεων, βρίσκεται αντιμέτωπος με άδειους ή με ελάχιστα χρήματα τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2016 πραγματοποιήθηκαν 188.363 κατασχέσεις καταθέσεων και το συνολικό ποσό που μπήκε στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών ανήλθε σε 124,482 εκατ. ευρώ.

Το μέσο ποσό κατάσχεσης ανά τραπεζικό λογαριασμό είναι μόλις 660,80 ευρώ και συνολικά οι κατασχέσεις αφορούσαν 180.226 ΑΦΜ, καθώς σε ορισμένους φορολογουμένους η κατάσχεση επιβλήθηκε σε περισσότερους του ενός τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το 2016 βγήκαν στο σφυρί μόλις έντεκα ακίνητα, εκ των οποίων όμως τα τέσσερα αποτελούν πρώτη κατοικία.

Τα ποσά της οφειλής των φορολογουμένων στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τεράστια. Το χαμηλότερο, στα 733.846 ευρώ, το υψηλότερο στα 8,1 εκατ. ευρώ.

3 σχόλια σχετικά με το “Άδειους λογαριασμούς βρίσκει το Δημόσιο όταν κάνει κατάσχεση”

  1. Από εδώ καταλαβαίνει κανείς το παραμύθι των τραπεζών με τους στρατηγικούς κακοπληρωτες που έχουν φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *